ZIARUL BURSA

21 iulie 2017
Ediţia din 18.09.2024
"Investigaţia ASF asupra Romcab este în derulare"

MIRCEA URSACHE, ASF: "Investigaţia ASF asupra Romcab este în derulare"

Adina ArdeleanuCompanii / 21 iulie 2017

Ursache: "Obligativitatea raportărilor de către Romcab este aceeaşi şi în perioada de restructurare, ca şi în perioada de funcţionare" 

"Romcab" (MCAB) are aceleaşi obligaţii de raportare, în perioada de restructurare, precum în perioada de funcţionare, ne-a spus Mircea Ursache, vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), care a precizat că ASF are în investigaţie acest emitent. Tribunalul Mureş a aprobat, pe 20 februarie, intrarea în insolvenţă a producătorului de cabluri, la cerere, în condiţiile în care societatea a raportat o pierdere de 39 de milioane de euro, în 2016, deşi înregistrase un profit de 9 milioane de euro, în primele nouă luni de anul trecut.

Ţara noastră, "campioană" la creşterea deficitului guvernamental

ÎN PRIMUL TRIMESTRU, Ţara noastră, "campioană" la creşterea deficitului guvernamental

A.S.Macroeconomie / 21 iulie 2017

Actualizare 12:50 MFP: România se încadrează în ţinta de deficit în 2017

Ţara noastră se încadrează în ţinta de deficit în 2017, susţine Ministerul Finanţelor Publice (MFP), care precizează că valoarea de 3,2% din PIB anunţată ieri de Eurostat este calculată pe baza soldului ESA, ajustat sezonier, şi raportată la PIB-ul din trimestrul întâi, trimestrul în care PIB înregistrează de obicei cea mai redusă valoare nominală din cele patru trimestre ale anului.

------------

Deficitul guvernamental din ţara noastră a înregistrat cea mai mare creştere din rândul statelor membre UE, de 1,3 puncte procentuale, de la un deficit de 1,8% din PIB în trimestrul patru 2016, până la un deficit de 3,2% din PIB în primul trimestru al acestui an, potrivit datelor publicate, ieri, de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Posta Romana cauta partener pentru oferirea de servicii bancare

ADVERTORIAL Posta Romana cauta partener pentru oferirea de servicii bancare

Companii / 21 iulie 2017

Compania Naţională "Posta Română "-S.A., societate infiintata potrivit HG nr.371/1998 functionand in conformitate cu legislatia romana, urmare hotararii Consiliului de Administratie nr.183/27.06.2017 isi manifesta intentia de a se implica in procesul de bancarizare si incluziune financiară la nivel national, prin valorificarea celei mai extinse retele de subunitati postale cu acoperire teritoriala nationala, intentionand in acest sens demararea unui proiect privind oferirea de servicii si produse bancare.

Marea teorie: astăzi, despre prostie

Cornel CodiţăEditorial / 21 iulie 2017

Cornel Codiţă

Ca orice curs teoretic serios, şi acesta are o introducere. În termeni academici: prolegomene. Aşadar, prostia omenească, singura care există de altfel!, este un subiect grav şi păgubitor marginalizat în ştiinţele despre Om şi Societate. Pierderile de conţinut şi relevanţă pentru înţelegerea universului uman sunt pur şi simplu uriaşe. Este ca şi cînd cineva ar vrea să dea seamă despre caracteristicile planetei Pămînt, iar pentru asta s-ar mulţumi să cerceteze doar ţinuturile care se ridică deasupra nivelului mării, cu mai mult de o mie de metri.

Posturile din administraţia publică centrală vor fi auditate

Posturile din administraţia publică centrală vor fi auditate

C.P.Politică / 21 iulie 2017

Guvernul a adoptat în şedinţa de ieri proiectul de ordonanţă prin care se suspendă până la 31 decembrie 2017 ocuperea prin concurs a posturilor vacante din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice centrale, cu excepţia unor categorii de personal, şi prin care se va face un audit de management în cadrul acestor instituţii.

"Deutsche Bank" se pregăteşte de un Brexit dur

"Deutsche Bank" se pregăteşte de un Brexit dur

Internaţional / 21 iulie 2017

"Deutsche Bank", cel mai mare grup bancar german, se pregăteşte de un Brexit dur şi probabil îşi va muta "cea mai mare parte a activelor" în Frankfurt, le-a spus angajaţilor directorul general John Cryan într-un mesaj înregistrat, transmite Bloomberg, conform Agerpres.

Timişoara, Cluj, Veneţia

Timişoara, Cluj, Veneţia

Marius TiţaInvestiţii Personale / 21 iulie 2017

Ne apropiem de sfârşitul sezonului de licitaţii de artă, acea primă jumătate a anului mai mare decât cea de a doua, care începe mai târziu, la 1 august, cu o lună de vacanţă. Goldart a ţinut două şedinţe în una, la sfârşitul lui iunie, Alis mai are una chiar duminica asta, iar Artmark a închis nu cu "Orientale", ci cu "Bijuterii şi ceasuri". Cu două zile înainte, însă, vânduse arme de colecţie dar şi pictură contemporană.

Am atras sub 7% din 82 miliarde de euro fonduri structurale şi de coeziune investite în Europa Centrală şi de Est

STUDIU REALIZAT DE PWC ŞI DE ATLANTIC COUNCIL Am atras sub 7% din 82 miliarde de euro fonduri structurale şi de coeziune investite în Europa Centrală şi de Est

Macroeconomie / 21 iulie 2017

Din totalul de 82 de miliarde de euro de fonduri structurale şi de coeziune investite în regiunea Europei Centrale şi de Est în proiectele de infrastructură de transport, România a atras în exerciţiul financiar european 2007-2013 sub 7%, în vreme ce Polonia a folosit peste 30% din această sumă, în condiţiile în care ţările din această regiune au nevoie de 615 de miliarde euro pentru finanţarea proiectelor de infrastructură până în 2025, relevă datele unui raport de specialitate, dat ieri publicităţii.

"Etihad Airways" a ieşit din acţionariatul "Darwin Airline"

"Etihad Airways" a ieşit din acţionariatul "Darwin Airline"

ALINA VASIESCUInternaţional / 21 iulie 2017

"Etihad Airways", a doua mare companie aeriană din Emiratele Arabe Unite, şi-a vândut deţinerea minoritară de la operatorul de transport regional european "Darwin Airline", aceasta fiind prima înstrăinare pe care o face de la lansarea unei revizuiri strategice a participaţiilor sale, anul trecut.

Divergenţă fundamentală între UE şi Londra privind drepturile expaţilor

ÎN NEGOCIERILE PENTRU BREXIT Divergenţă fundamentală între UE şi Londra privind drepturile expaţilor

V.R.Jurnal de criză / 21 iulie 2017

După cea de-a doua rundă de negocieri dintre UE şi Londra, care s-a desfăşurat săptămâna aceasta, a rămas "o divergenţă fundamentală" în privinţa modului în care vor fi protejate drepturile expaţilor după ce Marea Britanie va ieşi din blocul comunitar (Brexit), a anunţat, ieri, negociatorul-şef al UE, Michel Barnier, insistând că CEJ (Curtea Europeană de Justiţie) ar trebui să garanteze drepturile cetăţenilor după Brexit.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 21 Iulie 2017

MACRO NEWSLETTER 21 Iulie 2017

Internaţional / 21 iulie 2017

Încrederea investitorilor în economia Germaniei a scăzut peste aşteptări în iulie 2017, până la 17,5, de la 18,6 în luna precedentă, în condiţiile în care indicele situaţiei curente a scăzut neaşteptat, cu 1,6 puncte, până la 86,4.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo