CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 12-19 IULIE Cele mai importante creşteri din BET aparţin sectorului energetic

A. I.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 21 iulie 2017

Cele mai importante creşteri din BET aparţin sectorului energetic

Avans de 1,27% pentru principalul indice al pieţei

Cele mai mari aprecieri din cadrul principalului indice al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), care a urcat cu 1,27% în intervalul de timp 12-19 iulie, raportat la moneda euro, au aparţinut unor companii ce activează în domeniul energiei.

Cu o creştere de 6,21%, în perioada analizată, acţiunile companiei Electrica (EL), au reprezentat, din nou, titlurile cu cea mai bună evoluţie din BET.

Miercuri, 19 iulie, acţiunile societăţii ce operează în sectorul serviciilor energetice s-au apreciat cu 1,69%, pe fondul unui rulaj de 271.709 titluri, mai mare decât media celor 20 de zile anteriore, de aproximativ 110.850 de unităţi, dar în scădere faţă de nivelul înregistrat în primele două zile ale săptămânii.

Ponderea titlurilor societăţii în cel mai important indice al pieţei autohtone este de 6,88%.

După EL, cea mai bună evoluţie din cadrul BET a fost înregistată de titlurile Romgaz (SNG), a căror cotaţie a urcat, în intervalul 12-19 iulie, cu 3,41%, raportat la moneda euro.

Pe data de 19 iulie, acţiunile SNG au crescut cu 2,37%, aceasta reprezentând şedinţa cu cea mai mare apreciere a titlurilor societăţii ce operează în industria gazelor naturale, rulajul înregistrat fiind de 215.167 de titluri, în apropierea mediei celor 20 de zile anterioare.

Tot în aceeaşi zi a avut loc şi o tranzacţie pe piaţa "deal", prin care s-au transferat 85.000 de acţiuni, la un preţul unitar de 27,5 lei, inferior celui din piaţa "regular", de 28,1 lei/acţiune.

Pe locul al treilea în topul creşterilor din BET s-au situat acţiunile Nuclearelectrica (SNN), care au urcat cu 2,65%, raportat la moneda euro, în intervalul de timp menţionat.

Ca şi în cazul SNG, cea mai mare apreciere a cotaţiei producătorului de energie electrică a apărut miercuri, 19 iulie, când titlurile SNN au crescut cu 2,7%, pe fondul unui rulaj de 56.591, superior mediei celor 20 de zile anterioare, de aproape 25.500 de unităţi.

Din punct de vedere tehnic, indicele BET se află pe un trend ascendent pe termen scurt (termenul scurt este asociat, în general, cu un orizont de timp de până în trei săptămâni). Cel mai important suport (zonă de preţ ce funcţionează ca o potenţială barieră împotriva scăderii) al indicelui apare în zona de 7.800 de puncte, în timp ce rezistenţa (zonă de preţ ce funcţionează ca o potenţială barieră împotriva creşterii) evidentă se găseşte în apropierea nivelului de 8.800 de puncte.

Pe de altă parte, indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea, a urcat cu doar 0,08% în perioada menţionată, reprezentând, din nou, coşul de acţiuni cu cea mai scăzută rentabilitate dintre cei analizaţi.

Din cadrul acestuia, cea mai bună evoluţie au avut-o, acţiunile SIF Banat Crişana (SIF1), al căror preţ s-a apreciat cu 0,7%, în perioada 12-19 iulie.

Marţi, 18 iulie, cotaţia titlurilor SIF1 a crescut cu 0,61%, pe fondul unui rulaj de 124.626 de acţiuni, nivel apropiat de media ultimei luni, aceasta reprezentând cea mai mare apreciere a titlurilor societăţii de investiţii financiare, din intervalul de timp analizat.

Ponderea titlurilor SIF1 în indicele BET-FI este de 17,39%.

Pe locul al doilea în clasamentul creşterilor din indicele financiar se află SIF Moldova (SIF2), a căror cotaţie a urcat, în intervalul 12-19 iulie, cu 0,69%.

Cea mai mare apreciere a titlurilor societăţii, de 0,71%, a fost înregistrată pe dată 19 iulie, pe fondul unui rulaj modest.

Topul aprecierilor din BET-FI este completat de acţiunile SIF Transilvania (SIF3), care au urcat cu 0,68%, raportat la moneda euro, în perioada 12-19 iulie. În acest interval, preţul titlurilor societăţii de investiţii financiare nu a înregistrat oscilaţii majore, rulajul fiind relativ scăzut.

Dintr-o perspectivă tehnică, indicele BET-FI se găseşte în consolidare pe termen scurt. Rezistenţa indicelui financiar se află în jurul nivelului de 33.700 de puncte, iar cel mai important suport se găseşte în zona 32.270-32.300 de puncte.

Având o creştere de 35,04% în intervalul de timp 12-19 iulie, acţiunile Armătura (ARM) au reprezentat, din nou, valorile mobiliare cu cea mai mare rentabilitate de la BVB, raportată la moneda europeană, în perioada menţionată.

Miercuri, 19 iulie, preţul acţiunilor ARM a crescut cu 2,54%, pe fondul unui rulaj de 15.500 de titluri, inferior mediei celor 20 de zile anterioare, de aproape 38.000 de unităţi.

Locul al doilea în topul randamentelor de la BVB a revenit acţiunilor Uztel (SPCU), care au urcat cu 13,69%, în perioada menţionată, iar poziţia a treia a fost ocupată de titlurile Alro (ALR), care s-au apreciat cu 9,54%.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de companii de la BVB, s-a apreciat cu 1,21%, în perioada 12-19 iulie, raportat la moneda euro.

Cea mai bună evoluţie din cadrul indicelui extins, în intervalul de timp menţionat, au avut-o acţiunile EL.

Clasamentul fondurilor de investiţii, în perioada 11-18 iulie, este condus de titlurile Active Dinamic, cu o apreciere de 2,95%.

Pe locul al doilea, în acest top, s-a situat BT Index Austria ATX, ce a înregistrat o creştere de 1,4%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile BRD Index, care au urcat cu 1,01%.

Cel mai bun randament la depozite bancare, în intervalul 12-19 iulie, a fost, pentru cele în lei, de 0,12%, la Bancpost, în timp ce depozitele în euro au avut un randament de 0,02%.

Cotaţia aurului s-a apreciat cu 1,01%, în intervalul de timp menţionat.

Preţul monedei digitale Bitcoin a scăzut cu 6,1%, în perioada 12-19 iulie.

Ieri, în jurul orei 13:00, criptovaluta se tranzacţiona în apropierea nivelului de 2.050 de euro (aproximativ 9.360 lei, la cursul de schimb de joi, de 4,5654 lei, pentru un euro), potrivit CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume).

Conform site-ului "coinmarketcap.com", ieri, la ora menţionată, capitalizarea de piaţă a criptomonedei era de aproximativ 33,56 miliarde de euro.

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8238
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8800
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.2344

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb