"Deutsche Bank" vrea să se extindă în Europa de Est

Magda Stoica, Corespondenţă Frankfurt
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 iulie 2005

Banca germană "Deutsche Bank" a depus scrisoarea de intenţie pentru preluarea pachetului de 61,88% din acţiunile Băncii Comerciale Române scos la vînzare de AVAS, ne-a declarat ieri domnul Andreas Bartels, ofiţer de presă al Deutsche Bank. Oficialii "Deutsche Bank" au spus ieri că sînt interesaţi şi de alte bănci din Europa de Est, nu numai de banca românească.

Peter Tils, director la Deutsche Bank, a declarat: "Este o decizie strategică să investim în această regiune. < Deutsche Bank > este cunoscută în zonă şi este foarte important să apară pe piaţă cu produse. Vrem să cîştigăm clienţi tineri, gen studenţi, pentru carduri şi credite. Am învăţat că este bine să serveşti toate categoriile de clienţi. În termeni absoluţi, veniturile din activităţile de retail sînt mai mici, dar şi costurile sînt mai mici şi este mai puţin riscant decît la Corporate Banking".

Domnul Rainer Neske, director al "Deutsche Bank" apreciază că este foarte important managementul românesc. Pînă acum în toate ţările în care au cumpărat bănci, în afară de una singură, au lăsat la conducere manageri locali pentru că ei cunosc cel mai bine specificul local. Nu au o reţetă universală care să o aplice şi se pliază după specific. "Deutsche Bank" va oferi produse specifice şi adaptate la ţara noastră.

Nemţii sît de părere că Guvernul României "nu ar trebui să fie interesat neapărat de preţul la care vinde BCR, ci de implicarea pe termen lung şi de renumele pe care o va aduce o bancă mare".

Profit înainte de taxe de 4 miliarde de euro

În primul semestru, "Deutsche Bank" a obţinut un venit pe acţiune de 2,09 euro, în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut cînd era 1,67 euro. Anul trecut, banca a avut venituri de bază în valoare de 21,2 miliarde de euro şi un profit înainte de taxe de 4 miliarde de euro.

"Deutsche Bank" are 13 milioane de clienţi (persoane fizice şi juridice) în şapte ţări, din care, la sfîrşitul anului 2004, un milion erau IMM-uri.

Banca are 142 de miliarde de euro investite în active, volumul afacerilor clienţilor fiind de 235 de miliarde de euro. Volumul împrumuturilor a fost de 68 miliarde de euro.

În 2004, 32% din veniturile băncii au provenit din Germania, 31% din Europa, exceptînd Germania, 26% din cele două Americi, 11% din Asia Pacifică.

În 2004, banca a avut venituri de 4 miliarde de euro, din care 1,4 miliarde de euro din Germania, 1 miliard de euro din Europa fără Germania, 1,1 din Americi şi 0,6 din Asia Pacifică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb