"Deutsche Boerse" lansează un program de reducere a cheltuielilor sale

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 19 septembrie 2007

"Deutsche Boerse" lansează un program de reducere a cheltuielilor sale

Operatorul Bursei din Frankfurt va răscumpăra acţiuni de aproximativ 300 de milioane de euro în 2007

"Deutsche Boerse" AG, operatorul Bursei de Valori din Frankfurt, intenţionează să-şi diminueze costurile cu 100 de milioane de euro (139 milioane de dolari) pe an, ca parte a programului de eficientizare anunţat ieri. Conducerea "Deutsche Boerse" a declarat că, în 2008, costurile acesteia vor scădea la 1,13 miliarde de euro, de la un nivel estimat pentru anul în curs la 1,2 miliarde de euro, excluzând 50 de milioane de euro alocaţi programului de eficientizare. "Potenţialul maxim" al programului va fi realizat în 2010, spun oficialii "Deutsche Boerse", fără să ofere detalii în acest sens.

Pe de altă parte, "Deutsche Boerse" şi-a revizuit planurile privind finanţarea achiziţiei "International Securities Exchange Holdings" Inc. (ISE), cu sediul în New York. Bursa germană va emite, în acest sens, obligaţiuni de 1,5 miliarde de euro pe termen lung şi bonduri hibrid, ceea ce înseamnă cu 200 de milioa­ne de euro mai mult decât plănuia iniţial. În aceste condiţii, compania va putea răs­cumpăra acţiuni proprii de aproximativ 300 de milioane de euro anul acesta. "Deutsche Boerse" va relua programul de răscumpărare la data de 20 septembrie.

"Costurile , iar acum iau măsuri", declară Andreas Plaesier, analist la "M.M. Warburg" din Hamburg, făcând referire la bursa germană. Acesta le recomandă investitorilor să-şi vândă acţiunile "Deutsche Boerse". Plaesier consideră că este un lucru pozitiv faptul că Bursa din Frankfurt va începe programul de răscumpărare a acţiunilor mai repede decât aşteptau specialiştii.

La data de 1 august, Bursa din Frankfurt anunţa că totalul cheltuielilor sale a crescut cu 20% în trimestrul al doilea. Aceasta a avut costuri excepţionale generate de reorganizarea managementului şi achiziţia ISE.

Oficialii "Deutsche Boerse" spun că noul program de reducere a cheltuielilor va avea un impact pozitiv în 2008, când vor fi realizate economii de 50 de milioane de euro pe segmentul costurilor operaţionale. Estimarea nu cuprinde şi consolidarea ISE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb