Deutsche Börse refuză să supună votului oferta pentru achiziţia LSE

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 25 februarie 2005

Werner Seifert, directorul executiv al Deutsche Börse, a respins solicitarea unor acţionari ai acestei pieţe, îndeosebi fonduri de investiţii din SUA, privind convocarea unei Adunări Generale Extraordinare, în care să supună votului planul de achiziţie a London Stock Exchange (LSE, Bursa de Valori din Londra). Seifert a mai decis ca oferta de 1,3 miliarde de lire sterline pentru achiziţia LSE să fie majorată, iar noua propunere ar putea fi una ostilă. La rîndul său, piaţa pan-europeană Euronext vrea să preia LSE, purtînd negocieri în acest sens cu bursa britanică. O eventuală asociere între Deutsche Börse şi Euronext, în vederea preluării LSE, ar fi blocată de autorităţile europene de reglementare.

Christopher Hohn, managing partner al TCI, primul fond care s-a opus ofertei pentru LSE, solicitînd convocarea adunării generale pentru exprimarea votului, declară: "Cred cu tărie că, dacă am ajunge la exercitarea dreptului de vot, majoritatea acţionarilor nu ar sprijini planul de achiziţie, la preţul propus". TCI şi "Atticus" - un alt fond care se pronunţă împotriva achiziţiei, deţin 12% din Deutsche Börse. La rîndul său, David Slager, director general al "Atticus", spune: "Dacă domnul Seifert crede că această tranzacţie este atît de atractivă pentru acţionari, atunci noi îi provocăm să ne permită exprimarea votului".

TCI şi "Atticus", care şi-au exprimat doleanţa încă de la finele anului trecut, cînd LSE a respins prima ofertă a Bursei germane, vor ca Adunarea Generală Extraordinară să se desfăşoare la mijlocul lunii aprilie, cu o lună înainte de adunarea anuală generală, programată pentru data de 25 mai.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb