Deutsche Börse şi SIBEX colaborează pentru înfiinţarea pieţei cu activ suport energie electrică

Elena Deacu
Piaţa de Capital / 23 aprilie 2015

Deutsche Börse Market Data + Services şi Sibex - Sibiu Stock Exchange România au semnat un Protocol de colaborare potrivit căruia Deutsche Börse va furniza Sibex soluţia tehnică de tranzacţionare pentru piaţa reglementată de instrumente financiare derivate cu activ suport energie electrică, care va fi administrată de Sibex.

Deutsche Börse va furniza Sibex sistemele electronice şi de infrastructură pentru tranzacţionarea şi facilitarea accesului la sistemul de compensare -decontare pentru produsele derivate cu activ suport energie electrică. Sibex este un operator de sistem şi de piaţă autorizat în România, care administrează o piaţă reglementată de instrumente financiare derivate.

Operatorul român Sibex - Sibiu Stock Exhange intenţionează să înfiinţeze şi să administreze o piaţă reglementată de instrumente financiare derivate cu activ suport energie electrică folosind M7, care este sistemul performant al Deutsche Börse adresat burselor de mărfuri, parte a arhitecturii globale IT "7 Market Technology".

"Considerăm că tehnologia de vârf şi expertiza în administrarea diferitelor tipuri de pieţe vor consolida eforturile Sibex de operare a pieţei reglementate de instrumente financiare derivate pe energie electrică. Asteptăm cu nerăbdare să cooperam îndeaproape cu Bursa din Sibiu", a declarat Willy Suter, Head of Market Solutions, Deutsche Börse Market Data + Services.

"În contextul demersurilor recente care vizează integrarea şi alinierea pieţelor de energie regionale, parteneriatul Sibex cu Deutsche Börse reprezintă încă un pas realizat către obiectivul strategic propus, acela de a deveni un operator important în piaţa bursieră regională. Suntem încrezători ca brokerii români şi traderii de energie vor beneficia din plin de tehnologia şi expertiza Deutsche Börse în domeniul tranzacţionării derivatelor de energie şi suntem mândri să fim primii care vom fi în măsură să oferim această excelentă oportunitate pieţei locale", a declarat Ovidiu Petru, CEO Sibex.

Infrastructura IT a Deutsche Börse este tot mai mult utilizată de alte burse de valori mobiliare, burse de mărfuri şi case de brokeraj. Deutsche Börse furnizează soluţii tehnice de tranzacţionare pentru pieţe de energie, precum şi pentru minereu de fier, păcură, celuloză şi hârtie, etc.

Soluţiile tehnice care compun seria "7 Market Technology" cuprind infrastructura de tranzacţionare pentru instrumente financiare derivate T7, sistemul de clearing C7, infrastructura de retea N7 şi serviciul de tranzacţionare pentru diverse categorii de produse M7. Similar lui T7, M7 oferă utilizatorilor tehnologie de varf, viteză sporită, conectivitate fiabilă, performanţă ridicată şi o interfaţă flexibilă. Designul său versatil permite crearea de aplicaţii şi functionalităţi care sunt adecvate pentru o anumită structură de piaţă sau bază de clienţi . Deoarece M7 este găzduit pe serverele Deutsche Börse, clienţii pot beneficia de utilizarea sistemului, fără a investi suplimentar în componente hardware sau software, ceea ce reprezintă o opţiune cu adevărat eficientă din punct de vedere al costurilor .

Cu peste 20 de ani de prezenţă activă pe piaţa locală, Sibex - Sibiu Stock Exchange este în prezent primul şi unicul operator de piaţa de derivate din România care a adoptat şi integrat în activitatea de tranzacţionare şi implicit în activitatea de post-tranzacţionare standardele şi politicile Uniunii Europene prevăzute de către European Market Infrastructure Regulation (Regulamentul European de Reglementare a Pieţei şi Infrastructurii Financiare).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb