Dezbaterile în dosarul "Transformatorul", amânate pentru marţi

G.S.
Anticorupţie / 27 ianuarie 2014

Relu Fenechiu afirmă că este blocat de zăpadă la Iaşi

Judecătorii de la Înalta Curte au amânat luni, pentru marţi, dezbaterile în dosarul "Transformatorul", în care fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, a fost condamnat anterior la cinci ani închisoare, potrivit surselor de presă.

Luni era programat ultimul termen al procesului, însă avocaţii au declarat că fostul ministru nu se poate prezenta deoarece nu a putut să vină de la Iaşi la Bucureşti, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Unul dintre avocaţi a spus că Relu Fenechiu a încercat de trei ori să plece din Iaşi, însă a fost blocat pe drum de căderile masive de zăpadă.

Pe 12 iulie 2013, un complet de la instanţa supremă l-a condamnat pe Relu Fenechiu la cinci ani de închisoare cu executare, aceeaşi pedeapsa fiind dată şi fratelui acestuia, Lucian Fenechiu.

De asemenea, Ioan Turbatu şi Ioan Marghidan, directori generali la SISEE Moldova, au fost condamnaţi la câte şase ani de închisoare pentru abuz în serviciu în formă calificată, Petru Andronache, director comercial la Electrica Moldova, a primit pedeapsa cea mai mare, de şapte ani de închisoare, iar Mihai Bogdan Damian, asociat unic şi administrator la firma Europlus SRL Iaşi, a fost condamnat la cinci ani de închisoare.

Instanţa i-a obligat pe Relu şi Lucian Fenechiu, Petru Andronache, Ioan Turbatu si Mihai Bogdan Damian la plata în solidar a sumei de 6.327.390 lei, reprezentând daune materiale către SISEE Moldova.

În iunie 2012, DNA i-a trimis in judecata pe Ioan Turbatu, director general al SISEE Moldova in perioada 2002-2004, pentru abuz in serviciu, Ion Marghidan, director general al SISEE Moldova in perioada 2004-2005, pentru abuz in serviciu si abuz in serviciu contra intereselor publice, Petru Andronache, director comercial al SISEE Moldova in perioada 2002-2005, pentru abuz in serviciu si abuz in serviciu contra intereselor publice.

În acest dosar au fost trimişi în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu şi la abuz în serviciu contra intereselor publice Relu Fenechiu, care la data comiterii faptelor avea calitatea de acţionar si/sau administrator la firmele SC FENE Grup SA, SC La Rocca SRL Iasi, SC Tehnorom SRL Iasi, Lucian Fenechiu, în calitate de acţionar şi/sau administrator la aceleaşi firme, şi Mihai Bogdan Damian, asociat unic şi administrator la SC Europlus SRL Iaşi şi acţionar al SC FENE Grup SA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb