DIANA PĂUN: "Multe cazuri de cancer sunt descoperite în stadii tardive"

F.D.
Politică / 20 iunie 2022

Diana Păun

Diana Păun

Cele mai multe cazuri de cancer din România sunt descoperite în stadii tardive şi de aceea e nevoie de soluţii personalizate "pentru reducerea decalajelor", a declarat, astăzi, consilierul prezidenţial Diana Păun, potrivit Agerpres.

"Cele mai multe cazuri din România sunt descoperite în stadii tardive. De aceea, cred că ar trebui să stimulăm un efort concertat care să implice toate forţele interesate pentru a găsi soluţii personalizate pentru reducerea decalajelor", a spus Păun la dezbaterea "Construirea rezilienţei în sistemul de sănătate", organizată de Centrul pentru Inovare în Medicină, la Biblioteca Centrală Universitară.

Vorbind despre Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Diana Păun a apreciat că acesta reprezintă "punctul maxim de oportunitate, pentru că ne oferă resursele financiare atât de necesare pentru a creşte capacitatea de screening şi diagnosticare precoce".

În opinia consilierului prezidenţial "eforturile de construcţie a rezilienţei ar trebui să navigheze în jurul a două principii: leadershipul şi angajamentul comun pentru acţiune".

"Ceea ce a evidenţiat această pandemie este aceea că luarea unor măsuri ambiţioase şi mai ales pro-active şi transpunerea lor în măsuri, respectiv în acţiuni, sunt deosebit de importante dacă vrem să asigurăm o rezilienţă sistemică şi, implicit, un viitor sustenabil. Îmi exprim convingerea că acest angajament va continua în cea de-a doua etapă, de punere în practică", a spus Păun.

Diana Păun a subliniat că Administraţia Prezidenţială, în limita mandatului său, va monitoriza îndeaproape progresul în implementarea Planului naţional pentru combatere a cancerului, aflat în Parlament, sub forma unei iniţiative legislative.

Ea a pledat pentru susţinerea cercetării şi inovaţiei medicale în domeniu prin investiţii şi politici adecvate.

Secretarul de stat în ministerul Sănătăţii Tiberius Brădăţean a apreciat că Planul naţional pentru combaterea cancerului reprezintă un proiect ambiţios, prezentat la începutul anului sub patronajul Preşedinţiei României, "preluat în totalitate" de întreaga clasă politică.

"La nivelul Ministerului Sănătăţii ne pregătim pentru a crea mecanismele, pentru a pune la punct normele de aplicare a planului, odată ce el va fi aprobat în Parlamentul României. De asemenea, ţin să subliniez faptul că noi avem, în momentul de faţă, în stadii avansate de elaborare Strategia naţională de sănătate 2022 - 2030, în cadrul căreia acest Plan de combatere a cancerului este un element focal", a spus Brădăţean.

El a arătat că programele de screenig pentru cancerele de col uterin, de sân şi cel colo-rectal sunt "în parte în acţiune deja", pledând pentru extinderea acestor programe la bărbaţi, la cancerul de prostată şi testicular, cât şi pentru cancerul pulmonar.

"Dacă avem nişte programe solide de screening, în mod categoric vom putea depista un număr mult mai mare de cancere. Pentru că, aici este problema noastră cea mai mare, depistarea tardivă a cancerelor în stadiul în care deja tratamentul este mult mai dificil, calitatea vieţii pacienţilor este mult afectată, iar costurile pentru sistemul de sănătate sunt mult mai mari", a punctat Brădăţean.

Tiberius Brădăţean a pledat pentru implementarea terapiilor inovatoare în tratamentul cancerului, subliniind că terapiile personalizate sunt viitorul în tratamentul eficient al acestei maladii.

În opinia lui Marius Geantă, preşedintele Centrului pentru Inovaţie în Medicină, amfitrionul întâlnirii, "Planul Naţional pentru Combaterea Cancerului prevede optimizarea traseului pacientului cu cancer pulmonar prin definirea unui timp optim obligatoriu pentru formularea diagnosticului complet şi precis, înainte de iniţierea tratamentului, precum şi prin prevederile referitoare la implementarea medicinei personalizate în managementul cancerului pulmonar, în general".

"Aceste prevederi sunt aliniate cu bunele practici care există deja de ani buni în sisteme de sănătate din Uniunea Europeană şi, odată cu implementarea lor, pacienţii români vor avea un acces îmbunătăţit la inovaţia exponenţială din cancerul pulmonar non-microcelular", a arătat Geantă.

În cadrul evenimentului, au fost prezentate două studii, realizate de Health Impact Projection (HIP) şi Institute for Health Economics (IHE din Suedia) cu sprijinul MSD România, care furnizează date utile pentru fundamentarea politicilor de control al cancerului în România, inclusiv privind accesul pacienţilor la imunoterapii.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Apar adevăruri cumplite despre vaccinul anti-Covid! Medicii japonezi alertează populația. Vaccinul Covid distruge sistemul imunitar. Prof. Dr. Virgil Păunescu a avut dreptate: se naște sindromul ADE, dependența de vaccin.

    Un articol apărut în Jurnalul internațional de Virologie, care citează și studii din reputata publicație The Lancet, aruncă în aer vaccinurile anti-Covid. Vaccinul distruge sistemul imunitar și provoacă boli grave, susțin medicii japonezi, care cer renunțarea la dozele booster. Totodată, aceștia aduc în atenție apariția sindromului ADE, așa-numita dependență de vaccin, pe care o semnalase și prof. dr. Virgil Păunescu, vicepreședintele Academiei de Științe Medicale. 

    Proteinele spike induse de vaccinul anti-Covid circulă în organism timp de peste patru luni și distrug totul în cale, se arată într-un articol publicat în Jurnalul de Virologie, sub semnătura medicului Kenji Yamamoto, de la Departamentul de chirurgie vasculară al Spitalului Memorial Okamura, Shizuoka, din Japonia. Scăderea imunității, constatată la persoanele vaccinate, este cauzată de mai mulți factori. Unul dintre acestea este N1-methylpseudouridine, care a fost folosit în acest ARN mesager ca substitut pentru uracilul din ARN-ul original al virusului (în codul genetic). Această proteină spike modificată poate induce activarea celulelor T reglatoare și se ajunge la scăderea răspunsului imun. 

    ”Astfel, proteinele spike nu dispar imediat din fluxul sanguin, ci sunt prezente în exozomi și circulă prin corp mai mult de patru luni. În plus, studiile in vivo au arătat că nanoparticulele lipidice (LNPs) se acumulează în ficat, splină, glandele suprarenale și în ovare. De asemenea, ARN-ul mesager încapsulat în nanoparticulele lipidice favorizează un răspuns inflamator foarte intens. Endoteliul vascular este și el afectat de proteina spike care circulă și aceasta poate conduce la afectarea sistemului imun, dar și a glandei suprarenale”, se arată în articolul din Jurnalul de Virologie. 

    Dependenți de vaccin 

    Un alt factor al prăbușirii imunității este așa-numitul ADE (antibody-dependent enhancement). ADE este un sindrom care poate apărea în urma vaccinării și este o scădere a capacității organismului de a răspunde imunitar la o boală. ”Este ca și cum vaccinul l-ar face dependent de el, este o lenevire a organismului în producerea anticorpilor. Anticorpii se leagă de structura pe care trebuie să o blocheze, dar infecția totuși se produce. Acești anticorpi pot acționa chiar ca un cal troian și, în anumite situații, agentul patogen intră în celule și răspunsul imun este exacerbat. ADE înseamnă că anticorpii nu mai sunt eficace și chiar uneori ajută virusul să intre în celulă și, ca urmare, persoana vaccinată poate face o formă de boală mai gravă decât persoana nevaccinată”, ne spune dr. Oana Mihaela Secară, director medical al Spitalului Municipal Onești. 

    Infecții scăpate de sub control 

    Din decembrie 2021, Departamentul de chirurgie vasculară al Okamura Memorial Hospital, Shizuoka, Japonia, a întâlnit cazuri de infecții greu de controlat, susține dr. Kenji Yamamoto. ”Au existat mai multe cazuri de infecții suspectate a fi datorate unei inflamații după intervenția chirurgicală pe cord deschis, care nu puteau fi controlate chiar și după săptămâni întregi de utilizare de scheme complexe de antibiotice. Pacienții au arătat semne că ar fi imunocopromiși și au fost înregistrate și decese. Totodată, după începerea campaniei de vaccinare, s-au înregistrat multe cazuri de trombocitopenie trombotică autoimună indusă de vaccin, unele mortale. Aceste situații au apărut în valuri și încă nu au putut fi rezolvate, în pofida măsurilor implementate la pacienții internați pentru intervenții chirurgicale”, susține dr. Kenji Yamamoto. Acesta arată că există și un risc posibil de distrucție la nivel de organe, cauzată de vaccin, care să rămână neevidențiată prin semne clinice, mai ales când vorbim despre sistemul circulator, și care se pot manifesta oricând. 

    1. Vrajeala si subiectul articolului era total diferit!

      Daca il cautati pe profesor, Prof. Dr. Virgil Păunescu, gasiti opinii, puncte de-ale lui de vedere pe Academia de Stiinte Medicale in care recomanda orice vaccin.

      Nu are nici legatura vaccinul cu descoperirea tardiva a unei boli. Nu descoperi o boala la timp nu pentru ca te ai vaccinat ci pentru ca nu faci controale periodic , fie din lipsa de bani, fie din lipsa de educatie sau ambele de cele mai multe ori. Cancerul este de cele mai multe ori o boala vindecabila cand se diagnosticheaza in stadii incipiente, iar tratamentele oncologice au evoluat foarte mult in ultimii ani astfel ca nu de putine ori se poate obtine vindecarea pacientilori aflati in stadii metastatice.

      Nu exista un avans real de adoptare a unui tratament eficient universal pt toate tipologiile. Terapiile tinta nu sunt finantate pt toti bolnavii, ele costa sute de mii de dolari si inca nu se cunosc efectele adverse sau eficienta in timp. Preventia, ca si acum 40 de ani, este singura modalitate sigura.

      Preventia constand in ce? Ce factori demonstrati stiintific ca fiind relevanti pot fi controlati eficient pentru un impact semnificativ ce poate fi evaluat obectiv?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb