DIICOT: 20 de percheziţii în Teleorman, Giurgiu şi Bucureşti privind infracţiuni de camătă, şantaj şi spălare a banilor

A.C.
Anticorupţie / 4 decembrie 2014

Procurorii DIICOT au efectuat azi 20 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Teleorman, Giurgiu şi a municipiului Bucureşti, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate formate din 15 persoane, specializate în comiterea infracţiunilor de camătă, şantaj şi spălare a banilor, arată un comunicat emis de DIICOT.

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că liderii grupului au coordonat activitatea infracţională a unei grupări constituite încă din anul 2011 pe raza judeţului Teleorman, ai cărei membri erau implicaţi în activităţi de cămătărie (fiind percepute dobânzi între 5% - 40% lunar, din valoarea creditului acordat) şi recuperări de debite, inclusiv prin mijloace violente (ameninţare, şantaj, ş.a.)", mai notează sursa citată.

Principala preocupare a acestora era acordarea de împrumuturi cu dobânzi (camătă) către diverse persoane, în general administratori ai unor societăţi comerciale, după ce în prealabil "studiau" posibilităţile de restituire a împrumuturilor, dar şi bunurile, mobile sau imobile, de valoare, ce ar putea fi valorificate pentru achitarea debitelor şi a dobânzilor, potrivit comunicatului.

"Debitorii, în situaţia în care întârziau plata dobânzilor, erau căutaţi în mod insistent de către cămătari, iar cu ocazia întâlnirilor şi discuţiilor avute cu aceştia, se recurgea inclusiv la ameninţări, intimidări, iar în unele situaţii la acte de violenţă fizică. De asemenea, în situaţia în care erau în imposibilitatea de a achita datoriile, debitorii erau constrânşi să îşi vândă bunurile imobile, eventual cu posibilitatea răscumpărării la valori superioare celor de vânzare", mai arată DIICOT.

Sumele obţinute de către membrii grupării erau folosite pentru achiziţionarea de bunuri mobile şi imobile (autoturisme de lux, case, terenuri), atât pe numele lor, cât şi pe numele unor membri de familie, rudelor sau ale unor interpuşi, în scopul ascunderii sau disimulării originii ilicite a acestora.

La sediul DIICOT - Structura Centrală vor fi aduse în vederea audierii 30 de persoane, urmând a fi dispuse măsuri legale în cauză.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb