DIN AGA, ÎN AGA BVB a respins bugetul şi planul de afaceri al Depozitarului Central

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 2 iunie 2014

BVB a respins bugetul şi planul de afaceri al Depozitarului Central

Micii acţionari vor mai puţină "politică" şi mai mult business

Bursa de Valori Bucureşti a respins bugetul şi planul de afaceri al Depozitarului Central, în Adunarea Generală de vineri. Anterior, conducerea Bursei nu a aprobat propunerea directorului general Ludwik Sobolewski de revocare anticipată a preşedintelui Depozitarului, Cristian Agalopol.

BVB a fost reprezentată, în AGA, de directorul general adjunct Alin Barbu, care a avut un mandat clar, astfel că nu au avut loc prea multe discuţii, aşa cum s-a întâmplat, la şedinţa precedentă, în care Agalopol şi Sobolewski s-au contrat, timp de câteva ore.

Potrivit unor surse, Depozitarul trebuie să facă un nou buget, până la finalul lunii iunie, şi să convoace, din nou, acţionarii pentru aprobarea acestuia.

Unele voci spun că BVB ar fi dorit să vadă un buget mai clar privind investiţiile, care să nu fie afectat de prea mulţi factori de neîndeplinire şi din care să rezulte un profit operaţional.

Potrivit unor surse, BVB nu ar fi fost de acord cu creşterea cheltuielilor cu personalul Depozitarului cu 5%, în 2014.

Unii acţionari au fost surprinşi să audă că Ludwik Sobolewski a dorit revocarea lui Cristian Agalopol, cu numai câteva luni înainte de încheierea mandatului acestuia (octombrie 2014), considerând că se face cam multă "politică" şi prea puţin business.

Acţionarii Depozitarului au aprobat, totuşi, rezultatele pe anul trecut şi descărcarea de gestiune a administratorilor.

Preşedintele Depozitarului şi CEO-ul BVB au avut opinii divergente privind schimbarea softului de la Depozitar, iar subiectul a ajuns să fie dezbătut în Adunarea Generală a Bursei, după ce nu a fost votat în AGA Depozitarului.

Acţionarii BVB au decis, la propunerea Bursei, dezvoltarea unei soluţii "in-house", pentru aderarea la platforma paneuropeană "Target 2-Securities".

După tot scandalul, o parte dintre acţionari au rămas cu impresia că nu există coerenţă la nivelul grupului BVB, considerând că executivii şi consiliile celor două instituţii ar trebui să se aşeze la aceeaşi masă şi să lase deoparte orgoliile personale. Un alt comentariu a fost legat de faptul că nu există o strategie şi că un alt subiect foarte important - Contrapartea Centrală - a fost lăsat în afara dezbaterilor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Atunci cand lucrurile merg prost la DC, actionarii intreaba un singur lucru: cat detine BVB din DC? Atunci se vede cine trebuie sa fie responsabil. Prin urmare nu exista negociere, la nicio masa, nici politica, nici orgolii, ci decizie conform drepturilor si...obligatiilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb