DIN CAUZA ATENTATELOR DE LA PARIS, AirFrance-KLM a pierdut 70 de milioane de euro, în decembrie

Ioana Dogaru
Companii / 11 ianuarie 2016

Atentatele jihadiste de la Paris, din 13 noiembrie, au provocat companiei aeriene Air France- KLM pierderi de circa 70 milioane euro în decembrie, relatează agenţia EFE.

Impactul atentatelor s-a făcut simţit în special în ceea ce priveşte gradul de ocupare al avioanelor de pe liniile spre America de Nord şi Asia şi în particular în cazul curselor spre/dinspre Japonia, a menţionat compania francezo-olandeză, într-un comunicat privind datele de trafic pe luna trecută, potrivit EFE.

Efectul negativ s-a atenuat "în mod clar" în ultimele două săptămâni din decembrie, au subliniat reprezentanţii companiei, precizând că, dacă se face abstracţie de atentate, venitul pe kilometru/loc din oferta sa a scăzut comparativ cu decembrie 2014, relatează sursa citată.

În decembrie, traficul de pasageri înregistrat de grupul aerian a crescut cu 1,1% comparativ cu perioada similară a anului trecut, iar rata de ocupare a scăzut cu două zecimi, la 82,9%, transmite EFE.

Aeronavele Air France-KLM au transportat, în total, 6,721 milioane pasageri în decembrie, informează sursa citată.

Dacă se face o analiză a conexiunilor pe zone geografice, compania a înregistrat o scădere de 4,2% în cazul zborurilor spre Asia şi de 2% al celor pe distanţă medie şi scurtă, dar s-au înregistrat creşteri în ceea ce priveşte conexiunile cu America de Nord (4%), America Latină (2,9%), Africa şi Orientul Mijlociu (5,7%), notează EFE.

Filiala low cost Transavia a înregistrat o creştere de 7,6 %, însă gradul de ocupare al aeronavelor sale - în contextul unui avans semnificativ al ofertei - a scăzut cu un punct procentual, la 83,2%, a adăugat sursa citată.

În ceea ce priveşte transportul de mărfuri, luna trecută s-a înregistrat o scădere de 7,8%, cu un grad de ocupare de 62,5%, cu opt zecimi mai puţin comparativ cu decembrie 2014, informează EFE.

La nivelul întregului an 2015, creşterea traficului grupului a fost de 3%, 89,821 milioane pasageri călătorind cu aeronavele Air France-KLM, potrivit EFE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb