DIN CAUZA CRIZEI Fitch: Procesul de îmbunătăţire a ratingurilor în Europa de Est s-ar putea opri

Ziarul BURSA #Macroeconomie / 2 noiembrie 2011

Procesul de îmbunătăţire a ratingurilor ţărilor din Europa de Est s-ar putea opri deoarece încetinirea creşterii economice, cauzată de criza zonei euro, face mai dificil controlul finanţelor publice, a declarat un analist al agenţiei de evaluare financiară Fitch, citat de Mediafax. Fitch şi-a îmbunătăţit evaluarea riscului de credit în regiune odată cu ieşirea statelor din criza financiară din 2008-2009, când o stopare bruscă a fluxurilor de capital a cauzat reducerea investiţiilor, în timp ce recesiunea globală a lovit exporturile.

Recuperarea este în pericol din cauza unei încetiniri în zona euro, principala piaţă pentru bunuri produse în Europa de Est, a afirmat, într-un interviu pentru Bloomberg, analistul Fitch Charles Seville.

"Ratingurile din regiune se aflau pe un trend de îmbunătăţire de la începutul anului trecut până în trimestrul al treilea din 2011. Acest trend s-ar putea să nu mai continue", a spus el.

În ultimul an, Fitch a revizuit în urcare calificativele Estoniei, României şi Letoniei, în timp ce a îmbunătăţit la stabilă perspectiva pentru Ungaria, Serbia şi Lituania, iar pe cea Bulgariei la pozitivă.

Fitch a îmbunătăţit în luna iulie ratingul pentru credite pe termen lung în valută al României de la "BB+" la "BBB-", cu perspectivă stabilă, România revenind astfel în categoria statelor recomandate pentru investiţii.

Fitch a retrogradat România în categoria statelor nerecomandate pentru investiţii la sfârşitul anului 2008, în contextul crizei financiare globale. Agenţia a revizuit atunci în scădere cu două trepte ratingul României pentru credite pe termen lung în valută, la "BB+", cu perspectivă negativă, temându-se că statul nu are capacitatea de a evita o criză severă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb