DÎNCU:  "Persoanele cu dizabilităţi ne dau o lecţie importantă, aceea că omul este voinţă şi caracter"

Diana Mihu
Politică / 3 decembrie 2016

"Persoanele cu dizabilităţi ne dau o lecţie importantă, aceea că omul este voinţă şi caracter"

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat astăzi că persoanele cu dizabilităţi ne dau o lecţie importantă, aceea că "omul este voinţă şi caracter".

"Persoanele cu dizabilităţi ne dau o lecţie importantă pentru noi toţi, aceea că omul este voinţă şi caracter, că putem fi ceea ce ne dorim prin educaţie şi perseverenţă, că putem învinge orice slăbiciune sau dizabilitate provenită de la natură sau de la societate. Personal, sunt fascinat de mulţi tineri, maturi sau vârstnici pe care îi cunosc, cu care am lucrat sau lucrez sau pe care i-am avut studenţi. Sunt plin de respect pentru lupta cu viaţa, luptă pe care o câştigaţi în fiecare zi, pentru forţa de a iubi semenii dincolo de ingratitudinea sau nepăsarea pe care le afişează în multe momente. Pentru toate acestea vă datorăm nu milă şi nici îngăduinţă, ci respect egal şi solidaritate", a spus Vasile Dîncu, într-un mesaj video postat pe Facebook, transmite Agerpres.

Potrivit vicepremierului Dîncu, persoanele cu dizabilităţi se confruntă în România, semnificativ mai mult decât în Uniunea Europeană, cu fenomene ca discriminarea şi excluziunea socială.

"Vorbim aici de excluziune de la programe de dezvoltare şi fonduri, de la educaţie, ocuparea forţei de muncă, servicii de sănătate, comunicare, informare, infrastructură, programe de dezvoltare economică şi servicii de transport. La nivel de Guvern, ministere şi agenţii de resort, ne-am angajat în acest demers de deschidere şi de eliminare a acestei stări de fapt şi vă invităm să colaborăm în continuare în mod activ pentru a elabora şi a implementa măsuri necesare, astfel încât noul cadru legislativ şi politicile publice să nu mai genereze sau să nu mai perpetueze bariere instituţionale, atitudinale, de factură fizică, juridică sau acces la tehnologia informaţiei, aflate încă în calea incluziunii sociale şi a creşterii calităţii vieţii persoanelor cu dizabilităţi din România", mai spune Dîncu.

Totodată, Vasile Dîncu a precizat că ar trebui să medităm o clipă la oamenii cu nevoi speciale.

"Ei fac parte dintr-o Românie invizibilă, dintr-o Românie mai mult tolerată, decât iubită, o Românie unde grupuri întregi de oameni nu participă la viaţa publică: persoanele cu nevoi speciale, şomerii, săracii, grupurile defavorizate de romi. Practic, avem o Românie ascunsă, de care multora le este ruşine, conştient sau dintr-un mecanism de apărare inconştient, nu o arătăm sau îi contestăm dreptul la cuvânt, iar marea problemă a celor invizibili este că nu au conştiinţa identităţii sociale sau îşi construiesc o identitate rănită, o identitate fără faţă. Personal, admir lupta voastră cu viaţa, modul în care învingeţi în fiecare zi. Ştiu că avem multe de învăţat de la voi şi avem faţă de voi nu doar banala recunoaştere ca egali, ca parteneri şi parte a comunităţii. La mulţi ani!", a mai afirmat Dîncu.

Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi, proclamată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite în 1992, este marcată anual la 3 decembrie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb