Director din CNAIR, reţinut de DNA

G.D.
Miscellanea / 23 octombrie 2022

Director din CNAIR, reţinut de DNA

Florea Dascălu, director al Direcţiei de Întreţinere Drumuri Naţionale şi Autostrăzi din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a fost reţinut de procurorii Serviciului Teritorial Timişoara al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, informează Agerpres.

Acesta este cercetat pentru luare de mită, trafic de influenţă în formă continuată (şapte acte materiale) şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (cinci acte materiale).

"În perioada mai - 22 octombrie 2022, suspectul Dascălu Florea, în calitatea sa de director (...), ar fi primit de la un administrator de societate comercială (martor), în mod repetat, sume de bani şi alte foloase (toate în valoare totală de 37.060 lei), pentru ca în schimb să îşi exercite influenţa pe care o avea asupra unor funcţionari publici şi privaţi, promiţând (promisiuni materializate ulterior) că îi va determina să îndeplinească acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu pentru sprijinirea activităţii comerciale a administratorului respectiv (câştigarea de contracte şi lucrări de estetică rutieră şi deszăpezire). Tot în contul sumei menţionate şi al foloaselor necuvenite, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, suspectul ar fi pus la dispoziţia aceluiaşi administrator mai multe date nedestinate publicităţii, informaţii menite să îi asigure câştigarea unor licitaţii organizate de CNAIR", precizează DNA.

Conform aceleiaşi surse, Florea Dascălu ar fi primit, pentru demersurile făcute, suma de 10.000 de lei şi foloase necuvenite în cuantum de 2.060 de lei pe 7 mai 2022, suma de 10.000 de lei pe 12 iulie 2022, iar în urmă cu o zi, când a fost prins în flagrant, suma de 10.000 de lei şi foloase necuvenite în cuantum de 5.000 de lei.

Suspectul va fi prezentat astăzi la Tribunalul Timiş, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Conducerea CNAIR a luat act de reţinerea pentru 24 de ore a directorului pentru intreţinere al CNAIR, Florea Dascalu şi propunerea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a acestuia, conform unui comunicat remis redacţiei.

În funcţie de hotătârea instanţei privind solicitarea DNA în această speţă şi în conformitate cu legislaţia muncii se va lua o decizie privind suspendarea din funcţie a directorului Florea Dascălu.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. la salariul cel primea s-a dedat la 10.000 lei.Ce jigodie.Probabil nu este o situatie singulara.Sa nu-si nfaca griji,justitia il va spala ca pe un bebe mic,iar sustinatorii ii vor da o functie si mai banoasa ca sa nu mai sufere de foame ,Saracu de el.

    Jigodii nenorocite de bugetari... La puscarie cu el... Felicitari DNA Timisoara....

    Fac o paralela intre Simona si Florea. Lumea e invidioasa pe succesul vostru. Toti va stiu sefi de promotie si nu le convine. Na' sa mai bei Dorna acum si sa-ti iei ciocan de la Dedeman. Altfel cine ne mai intretine mia de km de autostrada?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb