Directoratul BCR Pensii, amendat de CSSPP

ELENA VOINEA
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 11 mai 2012

Simona Diţescu, preşedinte BCR Pensii

Simona Diţescu, preşedinte BCR Pensii

Mircea Oancea: Sancţiunile cu amendă s-au dat pentru că reprezentanţii companiei nu au putut justifica problemele apărute

BCR analizează raportul autorităţii pensiilor private

Trei membri ai directoratului BCR Pensii au fost sancţionaţi de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, din cauza unor deficienţe operaţionale, ne-a declarat Mircea Oancea, preşedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), în cadrul unui interviu.

Domnia sa ne-a precizat: "În buletinul lunar, respectiv pe 15 mai a.c., vom publica informaţii legate de acest subiect şi anume că, în aprilie, atunci când s-a finalizat controlul de fond efectuat la BCR Pensii, am adoptat nişte decizii de sancţionare a celor trei membri ai Directoratului companiei.

BCR Pensii are un Directorat şi un Consiliu de Supraveghere. Din cauza unor deficienţe operaţionale constatate în urma controlului de fond, care a verificat o activitate destul de îndelungată de circa trei ani, trei ani şi jumătate, a fost sancţionată compania cu un avertisment scris şi directoratul cu o amendă în funcţie de responsabilităţile pe care le avea fiecare membru".

Mircea Oancea a adăugat că sancţiunile cu amendă aplicate la BCR Pensii s-au dat pentru faptul că reprezentanţii companiei nu au fost convingători, nu au putut da nişte explicaţii care să fie justificative pentru situaţiile şi problemele apărute.

În cazul BCR Pensii a fost vorba despre o "uşoară neglijenţă", dar nu reprezintă o "chestiune gravă" care să creeze un risc în administrare, potrivit preşedintelui CSSPP.

Mircea Oancea ne-a explicat: "Au adoptat însă toate măsurile cores-punzătoare şi considerăm că a fost mai degrabă o uşoară neglijenţă".

Respectiv, în situaţiile întâlnite, au dat o importanţă mai mică unor operaţiuni pe care noi le considerăm importante. Atunci, ca un semnal pentru ceea ce s-a găsit pe durata controlului de fond, li s-a dat o amendă ca să înţeleagă că, dacă la următoarea verificare constatăm că aceste deficienţe nu au dispărut, sancţiunile pot fi mult mai mari.

Noi am avut nişte constatări concrete care se regăsesc în decizia care urmează să fie publicată pe data de 15 mai a.c.

Trebuie înţeles însă că ceea ce am sesizat noi în situaţia de faţă nu reprezintă nici pe departe o chestiune gravă care să creeze vreun risc în administrare".

În urma controlului efectuat la BCR Pensii s-au dat amenzi în valoa-rea totală de 16.000 lei.

Directoratul BCR Pensii este format din Simona Diţescu - preşedinte - director general, Cristian Ilieş Vasile - membru - director executiv şi Corneliu Dragoş Milea - membru - director executiv. Consiliul de supraveghere al BCR Pensii este alcătuit din Michael Beitz - preşedinte, Oana Petrescu - membru şi Dragoş Neacşu - membru.

Reprezentanţii BCR Pensii ne-au declarat: "BCR Pensii analizeaza raportul întocmit de catre Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, urmând sa ia o decizie în termenul prevăzut de lege."

Comisia autorizează în prezent, la fel ca în sistemul bancar, membri ai Consiliului, membri ai Directoratului, persoane care sunt responsabile cu ceea ce se întâmplă în companie şi controlul intern, potrivit preşedintelui Comisiei. Domnia sa ne-a explicat că fiecare persoană care trece prin filtrul CSSPP prezintă contractul de mandat şi responsabilităţile postului: "Noi practic urmărim modul în care aceste persoane şi-au îndeplinit sarcinile asumate. În momentul în care nu şi le-au îndeplinit aşa cum scrie în fişa postului, suntem nevoiţi să aplicăm amenzi corespunzătoare".

CSSPP îşi doreşte însă ca rezultatele măsurilor pe care le adoptă să aibă atât efect de remediere, cât şi de descurajare, astfel încât să nu se mai repete acele situaţii în viitor, potrivit lui Mircea Oancea.

"Dacă aceste măsuri se pun în aplicare este evident că activitatea administratorului fondului de pensii va fi mai bună în viitor", a adăugat domnia sa.

Fondul de Pensii Administrat Privat BCR (Pilonul II) a avut, la sfârşitul primul trimestru din acest an, active nete de 391,40 milioane de lei, în creştere cu 55,13%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor publicate în Buletinul Informativ pe trimestrul I, al CSSPP. Numărul participanţilor la fondul BCR a fost, la sfârşitul primului trimestru, de 402,01 mii persoane, în urcare cu 15,41%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Valorea totală a activelor fondului Fondul de Pensii Facultative BCR Plus (Pilonul III) a urcat, în primul trimestru al acestui an cu 29,70%, la 82,15 mii lei. Numărul participanţilor la BCR Plus a crescut, în perioada analizată la 75.774 persoane, mai mult cu 22,51% faţă de primul trimestru din 2011.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb