DIRECTORUL GENERAL A PLECAT CU TOT CU ECHIPA DE CONDUCERE Haos la Loteria Română

ELENA DEACU
Ziarul BURSA #Companii / 19 mai 2015

Haos la Loteria Română

Loteria Română a rămas, din data de 8 mai, fără conducere, după ce directorul general Adrian Manolache a părăsit compania împreună cu întreaga sa echipă, după cum ne-a spus Sorin Constantinescu, fost consilier al directorului general al Companiei Naţionale Loteria Română în perioada 2012-2013.

Potrivit domniei sale, mai mulţi directori din cadrul companiei, printre care cel economic, cel comercial şi cel de operaţiuni jocuri au demisionat, de asemenea, odată cu plecarea lui Manolache.

Sorin Constantinescu ne-a mai spus că nu au fost desemnaţi încă interimari pentru posturile rămase libere, iar angajaţii rămaşi sunt chemaţi în fiecare zi la audieri, în faţa procurorilor, ca să dea declaraţii în cazul în care societatea este urmărită penal, pentru utilizarea fără licenţă a "păcănelelor" în perioada 2006-2014.

Ziarul BURSA a anunţat, în exclusivitate, la începutul lunii aprilie, că Adrian Manolache şi-a dat demisia din funcţia de director general al Loteriei Române, el pe care a ocupat-o din primăvara anului 2013.

În aceeaşi perioadă, presa a anunţat că ţoţi şefii Loteriei Române din 2004-2015, angajaţi şi foşti angajaţi din Ministerul Finanţelor vor fi audiaţi în dosarul privind desfăşurarea fără licenţă a jocurilor de noroc de tip slot-machine.

Loteria Română şi compania greacă Lotrom, care a avut o lungă colaborare cu societatea noastră de stat, sunt urmărite penal de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti (PACB) pentru utilizarea fără licenţă a "păcănelelor" în perioada 2006-2014.

Ziarul BURSA a scris încă din primăvara anului 2013 despre acest caz, sesizând faptul că Loteria se află în afara legii.

La data respectivă, Sorin Constantinescu ne-a declarat: "Contractul despre care vorbim vizează aparatele de tipul video-lottery-terminal (VLT), a fost încheiat în 2003 şi este valabil până în decembrie 2013. Problema mare a acestui contract este faptul că grecii nu au furnizat VLT-uri, ci slot machine, fapt pentru care Loteria nu operează VLT-uri, ci slot machine, ca orice alt agent economic. Potrivit OUG 77 din 2009, dacă Loteria desfăşoară jocuri pentru care nu are monopol, trebuie să plătească taxe la fel ca orice agent economic. În 2011, a avut loc un control al Gărzii Financiare, în urma căruia s-a constatat că aparatele din Loterie nu sunt VLT, ci slot machine.

Şeful Gărzii Financiare a cerut directorului Metrologiei Române să-i dea în scris că acele aparate nu sunt VLT şi a primit, ulterior, o scrisoare de la Metrologie care confirma acest lucru şi care se află şi la Consiliul Concurenţei, şi la ANAF.

Conform legislaţiei autohtone, Loteria ar fi trebuit să plătească 2.000 de euro pe an - taxa de licenţă, înmulţit cu aproape 7.000 de aparate, câte deţine în prezent, egal 14 milioane de euro. În trei ani, de când a fost aprobată Ordonanţa şi până anul trecut, sunt 42 de milioane de euro, bani pe care Loteria ar fi trebuit să-i plătească drept taxă de utilizare a acelor aparate. Compania nu plăteşte aceşti bani, pentru că operează în ilegalitate, neavând aparatele înregistrate ca fiind slot machine.

Tot potrivit legii române, dacă operezi aparate fără licenţe se confiscă sumele încasate. Aici vorbim de 300 de milioane de euro - bani încasaţi de Loterie în ultimii trei ani, care ar trebui confiscaţi şi nu daţi grecilor, pentru că nu şi-au respectat contractul încheiat. Acesta prevedea ca ei să aducă aparate VLT - nişte terminale fără hard, unde jocurile provin de la un server, iar ei au adus slot machine, care sunt aparate normale, operate de orice agent economic de profil, ce trebuie să plătească taxe. Dacă aveam VLT, Loteria era scutită de la plata taxelor, întrucât, conform legii jocurilor de noroc din ţara noastră, pe produsele pe care are monopol - loz în plic, 6/49, VLT - Loteria nu plăteşte taxe".

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel a Capitalei a subliniat că în acest dosar statul a fost prejudiciat cu peste 100 de milioane de euro şi a confirmat informaţiile din articolul din ziarul "BURSA" de acum doi ani, precizând că Loteria Română a desfăşurat, fără licenţă şi autorizaţii, activităţi de tip slot-machine cu un număr total de 6.263 de aparate, puse la dispoziţia companiei de Lotrom.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ce prejuduciu cand tot profitul merge la stat !

    Halal inselaciune 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb