Directorul general de la Immoeast şi-a prezentat demisia

A.G.R.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 7 octombrie 2008

Karl Petrikovics, directorul general al dezvoltatorului imobiliar austriac Immofinanz AG şi CEO al Immoeast AG (cel mai important investitor de pe piaţa imobiliară din România în 2007), şi-a anunţat, luni, demisia din ambele funcţii. Karl Petrikovics a condus Immofinanz şi Immoeast, companie la care 54% din acţiuni sunt deţinute de Immofinanz, încă de la înfiinţarea celor două companii, 1990 pentru Immofinanz şi 1998 pentru Immoeast. Demisia sa intră imediat în vigoare, Petrikovics urmând să fie înlocuit de Thomas Kleibl, care în ultimii şapte ani a ocupat funcţia de director financiar la compania aeriană Austrian Airlines. Immoeast şi Immofinanz au precizat că Thomas Kleibl va rămâne în Consiliile de Administraţie ale celor două companii până la data de 31 octombrie 2011.

Luna trecută, Immoeast AG a anunţat primul său trimes­tru încheiat cu pierderi operaţionale pe măsură ce valoarea proprietăţilor sale din Europa Centrală şi de Est a scăzut. În cele trei luni încheiate la data de 31 iunie 2008, Immoeast a înregistrat pierderi înainte de taxe de 77 milioane euro, comparativ cu un profit de 114,2 milioane euro în perioada similară a anului trecut. De asemenea, pierderile înainte de taxe şi deprecieri (EBIT) s-au situat la 261,4 milioane euro, faţă de un profit de 93,1 milioa­ne euro în perioada similară a anului trecut.

Immoeast a precizat că valoa­rea portofoliului de proprietăţi din Europa emergentă, evaluat la peste 10 miliarde euro, a scăzut cu 294 milioane de euro faţă de perioada similară a anului trecut. Firma aus­triacă a dat vina pe variaţiile valutare care au avut un impact de 188 de milioane de euro asupra valorii proprietăţilor sale.

Portofoliul Immoeast pe piaţa din România cuprindea la sfârşitul lunii aprilie 2008 un număr de 132 de proprietăţi, a căror valoare de piaţă a fost estimată la 3,47 miliarde de euro. Prin acest volum, compania austriacă poate fi considerată cel mai mare investitor din real estate. Pe piaţa locală Immoeast are proprietăţi de 2,5 milioane mp şi în anul fis­cal încheiat în aprilie 2008 a obţinut venituri de 57,8 milioa­ne de euro din exploatarea clădirilor finalizate, în creştere cu 153 % faţă de anul fiscal 2006-2007.

Întregul portofoliu al Immoeast cuprinde 497 de proprietăţi în 15 ţări, cu o valoare de piaţă estimată la 10,9 miliar­de de euro, compania schim­bându-şi focusul inves­tiţiilor dinspre spaţiile de birouri către retail, logistic şi rezidenţial.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb