Directorul general Snam SpA: Europa rămâne dependentă de gazele ruseşti

A.D.
Miscellanea / 18 octombrie

Directorul general Snam SpA: Europa rămâne dependentă de gazele ruseşti

Sfârşitul posibil al acordului privind tranzitul gazelor ruseşti către Europa, via Ucraina, va avea un impact "neglijabil" asupra Italiei, totuşi continentul rămâne vulnerabil, în urma sporirii dependenţei de gazele naturale lichefiate (GNL) importate, a afirmat directorul general al companiei energetice italiene Snam SpA, Stefano Venier, potrivit Agerpres.

"Suntem într-o situaţie fragilă, ţinând cont de evoluţiile geopolitice şi acum, în Italia şi Europa, avem expunere la comerţul GNL. Tensiunile din Orientul Mijlociu provoacă nervozitate pe pieţe, în condiţiile în care 20% din tranzitul global de gaze se desfăşoară prin strâmtoarea Ormuz", a precizat şeful Snam.

Dependenţa Europei de fluxurile globale de gaze naturale lichefiate, de asemenea influenţate de perturbările producţiei şi concurenţa din alte regiuni, menţine regiunea expusă la potenţiale majorări de preţuri, în special acum în apropierea sezonului rece. Totodată, preţurile sunt schimbătoare în contextul geopolitic actual.

Declaraţiile lui Venier vin într-un moment în care traderii de gaze din regiune urmăresc sfârşitul acordului de tranzit de gaze dintre Moscova şi Kiev, care expiră la sfârşitul anului. Ambele părţi şi-au exprimat disponibilitatea de a găsi o soluţie care ar putea implica Azerbaidjanul, transmite Agerpres.

"Oprirea acordului de tranzit nu va avea un impact semnificativ asupra cantităţii de gaze disponibile în Italia pentru următoarea iarnă, ţinând cont de nivelul din depozite. Discuţiile se referă la gaze trimise către ţări ca Austria, care este puternic dependentă de fluxurile din Rusia, a apreciat Venier.

Acesta este de părere că Europa ar trebui să-şi reducă dependenţa de fluxurile din Rusia, deja ponderea volumelor de gaze ruseşti transportate prin conductele Snam este de doar 5-6% din consumul total.

"Anul viitor va funcţiona şi al doilea terminal GNL, ceea ce ne va ajuta să ne sporim capacitatea de gaze naturale lichefiate", a subliniat Venier.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. O poti intoarce pe toate partile dar pretul va fi dublu

    1. Sper sa fie triplu. Cand in joc sunt principii, banii nu conteaza.

      Asta ar insemna o inflatie foarte mare, oprirea constructiilor, scumpirea imobiliarelor, tinerii ar face mai tarziu copii care ar duce la imbatrinerea populatiei si mai mult, scaderea nivelului de trai. Cum economia, comertul este legat, daca sufera o tara o sa aiba efect si asupra tarilor cu care este in relatii comerciale, ar avea un efect de domino. In timp ce Europa ar suferi, ar stagna sau ar intra in recesiune, tarile "prietene" ar beneficia de energia mai ieftina ruseasca si ar inflorii. Inca energia regenerabila nu poate sa satisfaca nevoile reale unei economii in crestere.

      Se vede cum înflorește China în recesiune, în India toți sunt miliardari și în Brazilia au oprit tăierile ilegale, pentru ca au ajuns superbogați….

      Lasă vrăjeala, ca nu tine! 

    Suntem mai puțin dependenți față de acum 10 ani.

    Cu cât ești mai independent cu atât mai bine, s-a dovedit asta în criză Covid și la începutul războiului.

    Asta e direcția, oricât ar lătra postacii ruși falimentari. 

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7860
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3158
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0002
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.6698

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb