Discuţii la Cotroceni şi Palatul Victoria despre explorările din Marea Neagră

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Industrie Extractivă / 14 martie 2014

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta s-au întâlnit, ieri, cu Johnny L. Hall, vicepreşedinte executiv al ExxonMobil Exploration Company, şi cu Mariana Gheorghe, director general executiv al OMV-Petrom. Cei doi oficiali au fost informaţi de reprezentanţii companiilor petroliere asupra proiectele de explorare şi exploatare a resurselor din zona Mării Negre.

În cadrul întrevederii, preşedintele Băsescu a fost informat cu privire la sosirea în România, în lunile următoare, a unei noi platforme de forare angajată de consorţiul ExxonMobil - OMV, pentru evaluarea dimensiunii zăcămintelor din zona Neptun, arată un comunicat al preşedinţiei. "Traian Băsescu le-a spus experţilor ExxonMobil şi OMV-Petrom că, atunci când fac analize în ceea ce priveşte piaţa internă pentru viitoarele resurse de gaz care vor fi exploatate în Marea Neagră, să ia în calcul nu doar România, ci şi Republica Moldova, deoarece ţara noastră şi-a luat angajamentul de a asigura nevoile de gaz şi ale Republicii Moldova", conform sursei citate.

În comunicatul Guvernului se arată că vicepreşedintele executiv al Exxon Mobil Explorare a apreciat condiţiile de investiţii în sectorul de petrol şi gaze din ţara noastră şi preocuparea Executivului pentru încurajarea proiectelor în zona românească de ape adânci din Marea Neagră.

Premierul Victor Ponta a apreciat eforturile celor două companii pentru dezvoltarea acestor proiecte şi a încurajat, pe măsura dezvoltării proiectului, implicarea în aceste operaţiuni şi a potenţialilor furnizori de servicii şi alte activităţi din ţara noastră, precum şi dezvoltarea competenţelor profesionale româneşti în domeniul proiectelor de acest tip.

Băsescu s-a întâlnit şi cu oficialii Chevron

Traian Băsescu l-a primit, ieri şi pe Derek Magness, director general al Chevron Europe Exploration and Production. Preşedintele a discutat despre importanţa transferului în România de experienţă dobândită de compania Chevron în exploatările de gaz de şist din Statele Unite ale Americii, ca o contribuţie la dezvoltarea şi la asigurarea securităţii energetice a ţării noastre. Potrivit unui comunicat, Derek Magness a prezentat stadiul dezvoltării proiectului în România şi perspectivele pentru evaluarea cantităţilor de gaze de şist existente în ţara noastră. Discuţiile au făcut referire şi la însemnătatea implicării comunităţilor locale în desfăşurarea activităţilor companiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb