DNA anchetează rezilierea contractului între Victor Piţurcă şi FRF

Elena Deacu
Sport / 4 martie 2015

Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, a declarat, marţi seară, că procurorii DNA cercetează modul în care antrenorul Victor Piţurcă s-a despărţit de echipa naţională.

Potrivit oficialului FRF, Victor Piţurcă s-a despărţit de echipa naţională fără să plătească către Federaţie şi clauza de reziliere în valoare de 1,4 milioane de euro, înainte de a semna cu echipa Al Ittihad, din Arabia Saudită. Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, a spus, marţi, că DNA cercetează acest caz, dar deocamdată nu a fost citat de procurori pentru a da explicaţii. Adrian Mititelu, fostul patron al Universităţii Craiova, a fost cel care a făcut sesizarea la DNA.

"Ştiu că anchetează plecarea lui Victor Piţurcă de la echipa naţională. Nu am fost chemat încă să dau declaraţii. Nu ştiu să vă dau mai multe detalii", a spus Burleanu la Digi Sport.

"Nu am avut pârghiile necesare: orice persoană care are un contract de muncă, prin codul muncii, nu plăteşte angajatorului când pleacă. La Piţurcă exista o clauză, un contract de muncă, moştenit, nu eu sunt autorul contractului. Clauza în contractul lui de muncă - trebuie să plătească o sumă de dacă îşi dă demisia. Reciproc era mai mult. Dacă îl dădeam afară, trebuia să îi plătim noi această clauză şi în plus toate salariile, care se termina în noiembrie - decembrie 2016. Victor Piţurcă îşi dorea să plece de la naţională. Nu aveam pârghiile din punct de vedere legal, o asemenea clauză într-un contract de muncă nu îţi dă posibilitatea să iei banii de la el. Dacă am fi insistat, probabil Piţurcă nu ar mai fi plecat. El ar fi dat 500 000 de euro, dacă pleca. Pe noi ne costa undeva la 1 milion de euro. De comun acord am încheiat contractul de muncă. Puteam să îi spun să nu plece, dar poate se încăpăţâna şi nu îşi mai făcea treaba cu dedicare, aşa cum ar fi trebuit", a mai explicat Burleanu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb