DNA: Fost director APIA Satu Mare, trimis în judecată pentru luare de mită

F.A.
Anticorupţie / 9 ianuarie 2014

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată a lui Viorel Pintea, fost director la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Satu Mare, în sarcina căruia s-au reţinut 3 infracţiuni de luare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 2010 - 24 noiembrie 2013, Viorel Pintea, în calitate de director al APIA - Satu Mare, a pretins, în etape diferite, de la doi denunţători (fermieri), suma de 40.500 euro din care a primit 5.500 euro, 3.000 lei şi bunuri în valoare de 36.000 lei.

În schimbul acestor sume de bani şi bunuri, Pintea şi-a încălcat atribuţiile de serviciu constând, fie în nedispunerea unor controale la activităţile agricole ale acestora, fie în sprijin la obţinerea cu mai multă uşurinţă a subvenţiilor.

"La data de 24 noiembrie 2013, inculpatul Pintea Viorel a primit de la unul dintre denunţători suma de 3.000 euro din banii pretinşi, împrejurare în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante", menţionează DNA.

În cauză, în vederea confiscării, s-a dispus indisponibilizarea şi sechestrarea următoarelor sume de bani: 36.000 lei, 9.652 lei şi 600 USD, ce au fost consemnate la o unitate bancară, la dispoziţia DNA - Serviciul Teritorial Oradea, Biroul Satu Mare, urmând ca instanţa să dispună asupra acestui sechestru asigurător.

La instrumentarea cauzei, procurorii au colaborat cu ofiţerii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) şi au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Satu Mare.

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9758
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4857
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9766
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.9299

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb