DNA: Fost şef al Serviciului de Investigare a Fraudelor Ialomiţa, pus sub control judiciar

Elena Deacu
Anticorupţie / 14 aprilie 2015

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe Tache Cornel, fost şef al Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ialomiţa, acuzat de luare de mită în formă continuată, trafic de influenţă şi complicitate la evaziune fiscală.

Aceeaşi măsură a fost impusă şi pentru Ungureanu Gheorghe, administrator al S.C. Avimar Fdl S.R.L, pentru evaziune fiscală, iar societatea S.C. Avimar Fdl S.R.L a fost trimisă în judecată pentru evaziune fiscală.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada iulie - septembrie 2013, în calitate de şef al Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ialomiţa, Tache Cornel a primit cu titlu de mită, de la inculpatul Ungureanu Gheorghe, suma de 32.000 de lei pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, înlesnindu-i totodată acestuia din urmă desfăşurarea de operaţiuni comerciale cu încălcarea normelor fiscale.

Concret, în perioada 2012-2013, Ungureanu Gheorghe, în calitate de administrator împuternicit al unor firme, printre care se afla şi S.C. Avimar Fdl S.R.L, a omis evidenţierea în documentele contabile a tuturor operaţiunilor comerciale desfăşurate şi a evidenţiat în actele contabile operaţiuni fictive de aprovizionare şi prestări servicii, cauzând bugetului de stat un prejudiciu în valoare totală de 5.619.099,44 lei.

De asemenea, în cursul anului 2013, în schimbul sumei de 32.000 de lei, Tache Cornel i-a promis lui Ungureanu Gheorghe că îşi va folosi influenţa asupra lucrătorilor de poliţie din cadrul IPJ Călăraşi - Serviciul de Investigare a Fraudelor, astfel încât să îi determine pe aceştia să soluţioneze favorabil omului de afaceri un dosar penal în care acesta era cercetat.

În aceeaşi cauză, procurorii anticorupţie au dispus sesizarea instanţei de judecată, cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei lui Ungureanu Gheorghe, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de dare de mită, în formă continuată.

În prezenţa apărătorului ales, inculpatul Ungureanu Gheorghe a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei reţinute în sarcina sa, că acceptă încadrarea juridică pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală, că este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei stabilite, precum şi cu forma de executare a acesteia. Astfel, acesta primeşte 2 ani de închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, cu respectarea anumitor obligaţii.

Faţă de Păun Dragoş-Laurenţiu, consilier superior la Serviciul Sănătate si Bunăstare Animală din cadrul Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Ialomiţa, la data săvârşirii faptei, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită, a fost dispusă disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor într-un dosar separat.

În cauză, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra conturilor bancare aparţinând lui Ungureanu Gheorghe şi asupra unor sume de bani ridicate de la cei doi inculpaţi cu ocazia percheziţiilor domiciliare.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Ialomiţa, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb