DNA: Fostă inspectoare şcolară, trimisă în judecată pentru trafic de influenţă

V.B.
Anticorupţie / 24 septembrie 2014

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Cluj au dispus astăzi trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a Ilonei Csilla Tunde Peter, fost inspector adjunct la Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, acuzată de trafic de influenţă, în formă continuată (14 acte materiale).

În acelaşi dosar, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, Vasile Felician Perşa, bănuit de cumpărare de influenţă.

Potrivit rechizitoriului, în perioada iunie - 1 septembrie 2014, Tunde Peter ar fi pretins de la 14 persoane suma totală de 21.300 euro (din care a primit 10.300 euro), pentru ca inspectorul, "prin influenţa de care se prevala că o are asupra membrilor comisiilor de evaluare/corectare de la examenele de bacalaureat susţinute la nivelul municipiului Cluj-Napoca, în sesiunile de vară şi toamnă 2014, precum şi asupra membrilor comisiilor de corectare de la examenele de definitivat şi titularizare susţinute în luna iulie 2014, îi poate determina pe aceştia la notarea favorabilă, superioară dar şi pentru obţinerea notelor de promovare în favoarea unor candidaţi", se arată în comunicatul DNA.

În iunie 2014, Vasile Perşa i-ar fi remis lui Tunde Peter 1.700 euro pentru ca aceasta să îşi exercite influenţa de care se prevala că o are la membrii comisiei de evaluare de la bacalaureat, cu atribuţii de corectare şi notare a lucrărilor susţinute de o rudă a lui Perşa, pentru a-i determina pe aceşti profesori corectori să noteze favorabil lucrările de examen şi să îl ajute la obţinerea promovării bacalaureatului.

La 1 septembrie, Tunde a fost prinsă în flagrant primind 1.000 euro de la o persoană, în scopul menţionat anterior, reprezentând o parte din suma de 2.200 euro pretinsă de la persoana respectivă.

În cauză, DNA a dispus instituirea sechestrului şi indisponibilizarea sumelor de 2080 euro şi 635 lei aparţinând inculpatei, în vederea confiscării speciale. De asemenea, anchetatorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unui imobil situat în Cluj Napoca, aparţinând inculpatei fostului inspector, până la concurenţa sumei de 8.077 euro, în vederea confiscării speciale.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii (SRI). Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Cluj, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii şi preventive dispuse în cauză.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb