DNA l-a trimis în judecată pe Dragoş Chitic, primarul oraşului Piatra Neamţ

D.I
Anticorupţie / 1 februarie 2018

DNA l-a trimis în judecată pe Dragoş Chitic, primarul oraşului Piatra Neamţ

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a primarului municipiului Piatra Neamţ, se arată într-un comunicat dat astăzi publicităţii.

În document se precizează că Dragoş Chitic (primar al oraşului Piatra Neamţ), Vasile Vişan (secretar al municipiului Piatra Neamţ), Marin Bordei (şef Serviciu Administrare Patrimoniu în cadrul Primăriei Piatra Neamţ), precum şi expertul evaluator Vasile Zăpor, notarul Alexandru Casapu şi omul de afaceri Mihai Apopii sunt trimişi în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu şi obţinere de foloase necuvenite

În rechizitoriul întocmit, procurorii anticorupţie au stabilit că Dragoş Chitic şi Vasile Vişan "au semnat şi avizat mai multe documente care au stat la baza emiterii, de către Consiliul local Piatra Neamţ, a unei hotărâri prin care a fost inventariată, la o valoare mult diminuată, o suprafaţă totală de 21.055 mp teren de pe raza municipiului.

Conform sursei menţionate, în data de 18 februarie 2010, a fost încheiat un contract prin care Consiliul local Piatra Neamţ, reprezentat de Dragoş Chitic şi Vasile Vişan, a cedat lui Mihai Apopii proprietatea terenul, evaluat la suma de 576.278 lei în schimbul unui teren în suprafaţă de 11.156 mp situat pe raza municipiului Piatra Neamţ, evaluat la suma de 973.629 lei.

Conform rechizitoriului, contractul a fost încheiat în condiţiile în care Dragoş Chitic şi Vasile Vişan cunoşteau că procesul de transfer era din punct de vedere economic defavorabil municipiului şi privea inclusiv o suprafaţă de teren care făcea parte din domeniul public al localităţii.

Diferenţa de valoare, respectiv suma de 397.351 lei, a fost achitată de municipiul Piatra Neamţ inculpatului Mihai Apopii la data de 27 ianuarie 2015.

Conform comunicatului, evaluarea terenurilor ce aparţineau primăriei Piatra Neamţ a fost realizată de inculpatul Vasile Apopii, în calitate de expert, care le-a subevaluat cu suma totală de 1.089.170 lei, cunoscând că rapoartele sale vor fi determinante pentru încheierea contractului de schimb menţionat mai sus, autentificat de notarul public Alexandru Casapu. Acesta din urmă a autentificat contractul respectiv cu încălcarea dispoziţiilor legale, în condiţiile în care cunoştea că una dintre suprafeţele ce făcea obiectul schimbului (9.874 mp), făcea parte din domeniul public al municipiului Piatra Neamţ.

În comuncat se mai menţionează că "prin aceste demersuri, a fost produs municipiului Piatra Neamţ un prejudiciu în valoare de 1.089.170 lei care constituie totodată un folos necuvenit pentru inculpatul Apopii Mihai".

Totodată, Municipiul Piatra Neamţ a comunicat că se constituie parte civilă în prezenta cauză în vederea recuperării prejudiciului.

Procurorii DNA Bacău preciezază: În cauză s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor bunuri imobile ce aparţin inculpaţilor" Alexandru Casapu, Vasile Vişan, Marin Bordei şi Dragoş Chitic.

În cele din urmă, în comunicat se arată că "Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Bacău, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb