DNA: Laura Georgescu, Viorel Hrebenciuc, Gheorghe Ştefan, urmăriţi penal în dosarul "GigaTV"

Anticorupţie / 13 mai 2015

Actualizare 16:33

DNA a declanşat acţiunea penală în dosarul "GigaTV", fiind inculpaţi Laura Georgescu, şefa CNA, Viorel Hrebenciuc, Gheorghe Ştefan şi Narcisa Iorga, membru CNA, potrivit unui comunicat emis de DNA.

Procurorii arată că, deşi în septembrie 2013 Consiliul Naţional al Audiovizualului a retras licenţa postului Giga TV, Narcisa Iorga, membru al CNA, l-a îndrumat pe Gheorghe Ştefan să apeleze la cunoştinţele sale din mediul politic, pentru a influenţa votul pe care ceilalţi membri ai CNA urmau să îl dea cu privire la contestaţia pe care postul TV respectiv intenţiona să o formuleze.

Ca urmare a indicaţiilor primite, Gheorghe Ştefan i-a solicitat sprijin lui Viorel Hrebenciuc, astfel încât acesta să se implice în realizarea de demersuri pentru a determina funcţionari din cadrul CNA ca instituţia să revină asupra deciziei prin care a fost retrasă licenţa pentru postul de televiziune respectiv.

"În urma solicitării făcute de reprezentantul postului TV, inculpatul Hrebenciuc Viorel s-a implicat nemijlocit în realizarea de demersuri pentru a o determina pe inculpata Laura Georgescu ca instituţia pe care o conduce să revină asupra deciziei, folosindu-se de influenţa şi autoritatea pe care le deţinea, în calitatea sa de membru al structurilor de conducere din partidul din care face parte, respectiv membru al Comitetului Executiv Naţional, organul de conducere şi de decizie al partidului", arată DNA.

Că urmare a acestor acţiuni, spun procurorii, după numai două săptămâni, pe 1 octombrie 2013 s-a emis o altă decizie, nr.514/2013, prin care s-a revocat decizia anterioară (6 voturi "pentru" şi 4 voturi "împotrivă", din 10 membri prezenţi), precizându-se doar că argumentele conţinute în contestaţia depusă de postul de televiziune sancţionat au fost admise, fără a se mai realiza o analiză tehnică sau să se ţină cont dacă există un punct de vedere al specialiştilor din cadrul CNA, care să constate dacă susţinerile din contestaţie sunt temeinice şi legale.

De asemenea, DNA spune că în anii 2013 - 2014, în calitatea sa de preşedinte al CNA, "Laura Georgescu a fost cea care a instigat, la întocmirea unor sesizări cu date nereale, în vederea înregistrării unor lucrări ce au intrat în analiza plenului CNA şi care au fost soluţionate prin sancţionarea a 11 posturi de televiziune".

În unele cazuri, sesizarea a fost redactată şi înregistrată înainte că emisiunea reclamată să fi avut loc, spun procurorii.

(A.C.)

------------

Actualizare 14:27

Preşedinta CNA, Laura Georgescu, a declarat, azi la ieşirea de la DNA, că procurorii au pus în mişcare acţiunea penală în dosarul în care este cercetată pentru abuz în serviciu, iar de la acest moment poate studia actele cauzei, transmit surse din presă.

Laura Georgescu a spus că a fost chemată la DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă că s-a pus în mişcare acţiunea penală în dosarul în care este urmărită penal pentru abuz în serviciu şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, referitor la sesizări falsificate care ar fi stat la baza sancţionării cu amendă a 11 posturi de televiziune.

Preşedinta CNA a precizat că, potrivit prevederilor legale, de la momentul punerii în mişcare a acţiunii penale poate fi studiat dosarul de urmărire penală.

Fostul primar din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, a venit astăzi la DNA pentru a fi audiat în dosarul în care este cercetat alături de preşedinta Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu.

(Alexandru Costea)

------------

Actualizare 11:41 Laura Georgescu, la DNA pentru a fi audiată

Preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu, s-a prezentat miercuri la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru a fi audiată în dosarul în care este cercetată alături de Viorel Hrebenciuc.

---

Fostul deputat Viorel Hrebenciuc s-a prezentat, miercuri, la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru a fi audiat în dosarul CNA, în care este cercetat pentru posibile fapte de corupţie, transmit surse din presă.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a început urmărirea penală faţă de Viorel Hrebenciuc, încă din 2014, pentru folosirea influenţei la CNA. În acest dosar, Viorel Hrebenciuc este acuzat că ar fi intervenit pe lângă mai mulţi membri ai CNA pentru a-l ajuta pe primarul municipiului Piatra Nemţ, Gheorghe Şefan, să obţină prelungirea licenţei unui post de televiziune.

Hrebenciuc este cercetat în arest la domiciliu, în dosarul retrocedării ilegale de păduri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb