Doar 32% dintre angajaţi sunt mulţumiţi de job

A.D.
Miscellanea / 3 decembrie

Doar 32% dintre angajaţi sunt mulţumiţi de job

În 2024, provocările economice şi instabilitatea socială şi politică afectează bunăstarea angajaţilor, potrivit comunicatului emis redacţiei. Doar 32% dintre angajaţi sunt mulţumiţi de jobul lor, în timp ce aproape 49% sunt nemulţumiţi, o creştere faţă de anii anteriori (37% în 2023 şi 32% în 2022), arată un sondaj BestJobs. În plus, 6 din 10 angajaţi afirmă că satisfacţia scăzută la locul de muncă le afectează negativ viaţa personală. Aproape 42% dintre aceştia sunt foarte nemulţumiţi de echilibrul muncă-viaţă personală, iar 34% întâmpină dificultăţi în menţinerea acestui echilibru.

Conform sondajului BestJobs, 55% dintre angajaţi consideră că o majorare salarială ar aduce mai multă satisfacţie la locul de muncă, fiind principala lor nevoie, în contextul instabilităţii economice şi inflaţiei. Alte aspecte importante pentru angajaţi sunt un program mai flexibil (11%), posibilitatea de a lucra de acasă (10%) şi aprecierea din partea şefilor (10%).

"Rezultatele sondajului bestjobs arată clar că angajaţii îşi doresc mai mult sprijin financiar. Doar 6% dintre angajaţi prioritizează promovarea profesională, vizibilitatea sau reputaţia, rezultatele evidenţiind că siguranţa financiară este mai importantă decât dezvoltarea profesională pentru mulţi dintre aceştia." declară Ana Vişian, Marketing Manager bestjobs

60% dintre angajaţi consideră că veniturile lor sunt sub media pieţei, în timp ce doar 20% le percep ca fiind corecte în raport cu valoarea şi expertiza lor. De asemenea, 59% dintre respondenţi nu au beneficiat de nicio majorare salarială în ultimul an, iar 26% au primit o creştere de 10-15%.

Sondajul BestJobs a evidenţiat că cele mai frecvente beneficii extrasalariale primite de angajaţi sunt bonurile de masă (61%), abonamentele la clinici medicale private (24%), bonusurile de performanţă (24%), decontarea transportului (20%) şi posibilitatea de a lucra remote (18%). În acelaşi timp, angajaţii îşi doresc mai multe zile de concediu (29%), vouchere de vacanţă (24%) şi o extindere a bonusurilor de performanţă (21%).

Incertitudinile şi temerile angajaţilor alimentează nivelul de stres şi burnout-ul la job. Printre

principalele motive de stres se numără volumul de muncă tot mai crescut (15%), îngrijorările legate de starea de sănătate (15%) şi teama de concediere (13%). În plus, 42% dintre angajaţi se confruntă cu simptome de burnout, ceea ce subliniază nevoia de strategii eficiente pentru reducerea stresului şi sprijinirea echipelor într-un mod sustenabil.

Sondajul a fost realizat în luna noiembrie, pe un eşantion de 1.215 de utilizatori de internet.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte

Ziarul BURSA

04 decembrie
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
boromir.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9770
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7308
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3444
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9957
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.2774

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
contragarantare.ro
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb