Doi cultivatori buzoieni, cercetaţi pentru utilizarea de substanţe toxice la coacerea legumelor

Ana Felea
Miscellanea / 3 mai 2023

Doi cultivatori buzoieni, cercetaţi pentru utilizarea de substanţe toxice la coacerea legumelor

Doi legumicultori din cel mai mare bazin legumicol din Buzău sunt cercetaţi de Poliţie, fiind bănuiţi că ar fi folosit substanţe toxice, interzice în România, în scopul coacerii premature a legumelor cultivate în spaţii protejate, de tip solar. În plus, concentraţiile administrate erau de şapte-opt ori mai mari decât cantităţile în care sunt folosite aceste substanţe în ţările în care nu au fost interzise.

Este vorba despre doi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 21 şi 52 de ani, din Glodeanu Sărat care cultivă roşii, castraveţi şi ardei pe care le vindeau atât în magazine en-gross, dar şi supermarketuri. Potrivit poliţiştilor, cei doi buzoieni îşi cumpărau substanţele toxice de la un bărbat din Ilfov, care, la rândul său, le introducea ilegal în ţară.

Poliţiştii din Buzău şi Ilfov au făcut percheziţii marţi atât la Glodeanu Sărat, cât şi la bărbatul din Ilfov pe care l-au prins, în Giurgiu

"La data de 2 mai a.c., poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din Buzău şi Ilfov au pus în executare şase mandate de percheziţie domiciliară, în Buzău şi Ilfov, la persoane bănuite că utilizează sau revând substanţe toxice, în special în scopul coacerii premature a legumelor cultivate în spaţii protejate, de tip solar. Percheziţiile s-au desfăşurat în baza mandatelor emise de Judecătoria Pogoanele. În aceeaşi zi, poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din Buzău, cu sprijinul poliţiştilor din Giurgiu, au depistat în flagrant delict un bărbat, din Ilfov, în timp ce transporta 200 de sticle şi 210 pungi ce conţineau substanţe toxice şi produse de protecţia plantelor neomologate în România. Din investigaţii, a reieşit că acestea ar fi fost introduse în ţară, ilegal, în urmă cu puţin timp", informează IPJ Buzău.

În urma percheziţiilor la cei doi buzoieni din Glodeanu Sărat au fost descoperite sute de kilograme de substanţe interzice, unele chiar şi expirate, care, cel mai probabil, urmau să ajungă peste legumele pe care aceştia le aveau cultivate.

"În urma activităţilor, au fost descoperite şi ridicate 204 kilograme şi 356 de litri de substanţe toxice şi de protecţia plantelor neomologate, din care 16 kilograme şi 58 de litri de produse, cu termenul de valabilitate expirat", informează IPJ Buzău.

Cei doi cultivatori au fost aduşi la sediul IPJ Buzău.

"În baza mandatelor de aducere, persoanele bănuite, un bărbat, din Ilfov şi doi bărbaţi din Buzău, cu vârste cuprinse între 21 şi 52 de ani, au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău pentru continuarea cercetărilor.

În cauză, se continuă cercetările pentru comiterea infracţiunilor de producerea, livrarea sau utilizarea îngrăşămintelor chimice, precum şi a oricăror produse de protecţie a plantelor neautorizate, pentru culturi destinate comercializării, trafic de produse sau substanţe toxice, contrabandă calificată şi neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri, fapte prevăzute şi pedepsite de O.U.G. 195/2005 privind protecţia mediului şi Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal", informează IPJ Buzău.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul celorlalte structuri şi luptătorilor de la serviciile pentru acţiuni speciale din Buzău şi Ilfov.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Bravo ! Partea pozitiva a Statului Roman, cateodata se arata.

    toti legumicultori de rosii pepeni verzi capsuni etc folosesc aceste stimulente interzise  

    substanţe toxice la coacerea legumelor se folosesc la greu in judetele din sud  

    substanţele toxice se pot procura de la orice butic al satului fara bon fiscal, sunt aduse din  

    Bulgaria Serbia Turcia

    1. Exact, daca ei au facut rost si vedem poza cu arsenalul folosit, nu pot fi singurii, aceste substante se vand se cumpara se folosesc. Toti injuram supermarketurile ca au mancare comerciala nu ca de la bunici din gradina dar nu mai exista mancare ca la bunici.

      Luam din piata sunca de casa, acum nu mai gasesti afumata natural si doar cu sare, toata sunca e moale si nesarata, facuta cu substante ca la magazin(la preturi de natural). Deci au devenit taranii mai toxici decat companiile.  

    Cum adică "doi bărbaţi din Buzău, cu vârste cuprinse între 21 şi 52" ?

    1. Sunt peste tot,și la Brăila ,Galați ,I

      alomita Giurgiu ,Oltenia toți legumicultura le folosesc deschideți ochi cei doi au f prăduit de concurenți sau dușmani lor ,dar peste tot sunt aceste chimicale și ne mirăm la explozia de boli nemiloase pt toate categ de vîrstă. 

      Ce naiba f Opc Ansvm Serviciile sanitare și de siguranță alimentară.

      ÎI DOARE ÎN ,,PANĂ,, ȘPAGA ESTE PE FELIE 

    Tarani au in gradina legume pentru piata pline de chimicale interzise iar pentru mancarea lor cultiva separat. Situatia asta este de25 de ani si asa o sa ramana.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb