Dolarul a încheiat săptămâna cu un nou minim istoric

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 29 octombrie 2007

Analiştii prevăd un curs de 1,50 dolari/euro în luna martie

Moneda americană, dolarul, a scăzut din nou în ultima zi a săptămânii trecute, înregistrând un curs minim al tuturor timpurilor în raport cu euro. Deprecierea a avut la bază ascensiunea preţului petrolului până la un nivel maxim istoric şi noile semne din care rezultă slăbirea continuă a pieţei imobiliare americane. În aceste condiţii, încrederea consumatorilor se reduce, iar piaţa speculează că Federal Reserve (Fed - banca centrală a SUA) va reduce dobânzile la finele lunii în curs, ceea ce nu poate fi favorabil dolarului.

Dolarul a avut un curs de 1,4383 unităţi/euro la finele zilei de vineri, la New York, faţă de 1,4324 unităţi/euro la închiderea zilei anterioare. Însă, în cursul ultimei zile a săptămânii trecute, dolarul s-a depreciat până la 1,4393 unităţi/euro - minim istoric. Analiştii sunt de părere că moneda americană va avea o cotaţie de 1,50 unităţi/euro în luna martie 2008.

Aceştia cred că, la data de 31 octombrie, înaintea reuniunii în care Fed va decide asupra dobânzilor, dolarul va coborî la 1,4560 unităţi/euro. Specialiştii consideră că moneda SUA nu va reveni la un curs de 1,40 unităţi pe euro mai devreme de luna iunie a anului viitor.

În perioada 22-26 octombrie, dolarul a încheiat a treia săptămână consecutivă cu scăderi în raport cu euro, pe fondul speculaţiilor potrivit cărora recesiunea din sectorul imobiliar american va afecta profiturile companiilor.

Cotaţii record pe piaţa petrolului

Preţul petrolului brut a încheiat cu un nivel record săptămâna trecută, din cauza temerilor legate de livrările de energie, care ar putea fi afectate de tensiunile din Orientul Mijlociu. Ţiţeiul brut cu livrare în decembrie a avut un preţ de 91,86 dolari barilul la New York Mercantile Exchange, la finele zilei de 26 octombrie, în creştere cu 1,40 dolari faţă de ziua precedentă. Săptămâna trecută, cotaţia petrolului a urcat cu 4,91 dolari, iar vineri dimineaţa a consemnat nivelul maxim istoric: 92,22 dolari barilul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb