Dolarul, depreciat după primul discurs de preşedinte al lui Trump

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 ianuarie 2017

Dolarul s-a depreciat vineri, pe pieţele externe, în condiţiile în care investitorii nu au fost impresionaţi de discursul de învestire al noului preşedinte al SUA, republicanul Donald Trump, care nu a avut referiri la reforme concrete.

Investitorii au aşteptat acest discurs ca să poată înţelege care vor fi planurile lui Trump privind cheltuielile bugetare, reducerile de taxe şi reformele din sectorul de reglementare, însă preşedintele american nu a atins aceste puncte, concentrându-se pe afirmaţii de genul "America first" ("America Mai Întâi").

Dolarul a coborât cu 0,4% vineri, pe piaţa SUA, la 1,0703 unităţi/euro. Pe întreaga săptămână trecută, moneda americană a pierdut 0,6% faţă de cea europeană.

Indicele Dollar Spot, care măsoară dinamica monedei SUA faţă de alte valute majore, a scăzut cu 0,4% vineri, la 100,74 puncte. De la începutul anului, indicele a pierdut 2%, pe fondul temerilor tot mai mari legate de retorica protecţionistă a lui Trump, respectiv în urma afirmaţiilor recente privind nemulţumirea sa faţă de dolarul puternic.

Kathy Lien, directorul general al BK Asset Management, a afirmat, citat de Reuters: "Discursul lui Trump s-a orientat pe protecţionism, iar pieţele au respins ideea că protecţionismul va fi punctul principal de atenţie al noului preşedinte, întrucât acest lucru ar genera războaie comerciale, care ar afecta dolarul".

Minori Uchida, analist-şef la Bank of Tokyo Mitsubishi UFJ, a afirmat, citat de menafn.com, că "dolarul ar putea să se deprecieze în continuare, dacă Trump va avea aceeaşi retorică protecţionistă pe care a avut-o în discursul inaugural". În opinia sa, moneda SUA va continua să scadă, totodată, dacă investitorii nu vor primii detaliile aşteptate cu privire la politicile administraţiei Trump.

Analiştii valutari au menţionat că dolarul a scăzut vineri şi din cauza protestelor organizate în Washington împotriva lui Trump, care au dus la arestarea a 90 de persoane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb