Dolarul, în cel mai puternic declin din ultimele patru săptămâni

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 noiembrie 2010

Preţul aurului, la record maxim istoric

Moneda americană s-a depreciat în perioada 1-5 noiembrie, pe pieţele externe, înregistrând cel mai puternic declin din ultimele patru săptămâni faţă de un coş alcătuit din şase valute ale partenerilor comerciali majori ai SUA. Declinul a fost generat de anunţul băncii centrale (Federal Reserve - Fed) privind injectarea de lichidităţi în sumă de 600 de miliarde dolari în sistemul financiar american.

Indicele Dollar, care măsoară evoluţia dolarului faţă de cele şase valute ale partenerilor comerciali ai Statelor Unite (printre care şi euro), a scăzut cu 0,9% la IntercontinentalExchange, ajungând, vineri, la 76,548 punc-te, de la 77,266 puncte în 29 octombrie. Aceasta a fost cea mai importantă pierdere săptămânală de după 8 octombrie pentru indicele menţionat. În 4 noiembrie, indicele a coborât până la 75,631 puncte - cel mai redus nivel de după 8 decembrie 2009.

Dolarul a scăzut cu 0,6% săptămâ-na trecută, la 1,4032 unităţi/euro, de la 1,3947 unităţi/euro în 29 octombrie. Scăderea a fost cea mai mare din ultimele patru săptămâni. În 4 noiembrie, moneda SUA s-a depreciat până la 1,4282 unităţi/euro - cel mai redus curs de după 20 ianuarie.

Scăderea dolarului a determinat creşterea preţului aurului, care a ajuns la un nou maxim istoric. Cotaţia aurului cu livrare în decembrie a crescut cu 14,60 dolari (1,1%) vineri, la Comex New York, încheind ziua cu 1.397,70 dolari/uncie. În cursul sesiunii bursiere de vineri, preţul metalului preţios a urcat la 1.398,70 dolari uncia - record maxim al tuturor timpurilor. De menţionat că şi preţul de închidere este cel mai mare consemnat vreodată la finele unei sesiuni bursiere.

Preţul aurului cu livrare imediată a atins, vineri, nivelul record de 1.398,27 dolari uncia.

Cotaţia petrolului, la nivelul maxim al ultimilor doi ani

Preţul petrolului brut a crescut vineri, la New York, până la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani, ca urmare a sporirii peste aşteptări a numărului locurilor de muncă din economia americană. Cotaţia ţiţeiului a fost impulsionată şi de deprecierea dolarului.

Preţul ţiţeiului cu livrare în decembrie a urcat cu 0,4%, la 86,85 dolari/baril în închiderea sesiunii de la New York Mercantile Exchange, după ce, anterior, ajunsese la 87,22 dolari barilul - cel mai ridicat preţ din ultimii doi ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb