Dolarul, la cotaţia minimă a ultimilor doi ani, în raport cu euro

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 6 aprilie 2007

Dolarul s-a depreciat ieri în raport cu euro, pe pieţele externe, înregistrând cotaţia minimă a ultimilor doi ani. Evoluţia a fost urmarea apariţiei speculaţiilor privind posibila reducere a dobânzii Rezervei Federale (Fed, banca centrală a SUA) în trimestrul al treilea, ca urmare a încetinirii expansiunii economiei americane. Totodată, au fost publicate unele date favorabile economiei Germaniei, care au generat speculaţii privind o viitoa­re majorare a dobânzii Băncii Centrale a Europei (BCE), ceea ce a fost, de asemenea, în defavoarea monedei SUA.

Dolarul a fost cotat la 1,3437 unităţi/euro la ora 9:45, pe piaţa din New York, cu 0,52% mai puţin decât în ziua anterioară. Aceasta este cea mai scăzută cotaţie atinsă după luna martie 2005.

Potrivit unor date oficiale publicate de adminis­traţia de la Washington, serviciile din domeniul industrial au înregistrat, în luna martie, un ritm scăzut de creştere, iar comenzile din sectorul de producţie au sporit, în februarie, într-un ritm inferior aşteptărilor.

"Aceste date arată că economia SUA încetineşte, ceea ce amplifică temerile legate de o posibilă reducere a dobânzilor anul acesta", este de părere Robert Fullem, vicepreşedinte în cadrul "Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ", sucursala din New York.

În prezent, dobânda Fed este de 5,25%, Circa 60% dintre traderi cred că aceasta va fi redusă la 5% în cadrul şedinţei Fed din 6 august.

În ceea ce priveşte economia germană, autorităţile de la Berlin au anunţat că producţia indus­trială a ţării a sporit cu 0,9% în februarie, comparativ cu ianuarie, aceasta fiind a patra creştere lunară consecutivă. Economiştii aşteptau un declin de 0,5%.

În prezent, dobânda BCE este de 3,75%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb