Domeniile Ostrov anunţă finalizarea campaniei de recoltare a strugurilor de masă

Comunicate de presă / 23 septembrie

Domeniile Ostrov anunţă finalizarea campaniei de recoltare a strugurilor de masă

Domeniile Ostrov anunţă finalizarea campaniei de recoltare 2024 a strugurilor de masă, marcată de condiţii meteorologice neobişnuite care au influenţat semnificativ producţia de struguri. În urma unei veri extrem de călduroase, urmată de ploi abundente, producţia a fost redusă cu aproximativ 20-30% de anul trecut la strugurii de masă.

Recoltarea a început mai devreme în august din cauza căldurii intense, iar condiţiile meteorologice au determinat coacerea accelerată a strugurilor. Totuşi, calitatea şi gustul viitoarelor vinuri nu vor fi afectate.Ploile venite târziu au provocat crăparea boabelor de struguri, ceea ce a dus la o scădere semnificativă a producţiei. În această campanie, s-au înregistrat pierderi de aproximativ 40% la strugurii de vin şi de masă, iar preţurile vinurilor ar putea creşte în viitorul apropiat.

Soiul de struguri care a rezistat mai bine în aceste condiţii a fost Cabernet Sauvignon, în timp ce Fetească Neagră şi Pinot Noir au fost culese timpuriu, de aceea producţia nu a fost atât de afectată. Soiul mai sensibil, Chardonnay, a suferit şi el din cauza condiţiilor meteorologice. Strugurii de masă au fost, de asemenea, afectaţi, dar sistemele de irigaţie au contribuit la menţinerea unor niveluri minime de producţie.

"Deşi am întâmpinat provocări semnificative din cauza vremii extreme, perioadă lungă de secetă, gestionată pozitiv datorită sistemului de irigaţie prin picurare, care acoperă integral suprafaţa cultivată.Suntem mândri de modul în care am gestionat recoltarea şi am asigurat calitatea vinurilor noastre. Echipa noastră a depus eforturi considerabile pentru a menţine standardele ridicate pe care clienţii noştri le aşteaptă. Rămânem dedicaţi în a oferi produse de excepţie şi suntem încrezători că, în ciuda dificultăţilor, vinurile Domeniile Ostrov vor continua să fie apreciate pe piaţă." a declarat Oana Belu, CEO Domeniile Ostrov.

Pe piaţa vinurilor, Domeniile Ostrov a înregistrat o creştere de 10% a vânzărilor în prima jumătate a lui 2024 şi se preconizează o creştere de 12% până la sfârşitul anului. Vânzările cantitative de vin în perioada 1 ianuarie - 31 august 2024 au ajuns la aproape 3 milioane de litri, reflectând cererea consistentă pentru produsele Domeniile Ostrov.

Vinurile Domeniile Ostrov sunt disponibile în magazinele naţionale reprezentative, precum Kaufland, Lidl, Carrefour,Auchan şi Metro oferind o gamă variată de produse la preţuri avantajoase, recunoscute pentru raportul excelent calitate-preţ.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb