Dominic Fritz, validat primar al Timişoarei la o lună după alegeri

G.U.
Politică / 28 octombrie 2020

Dominic Fritz, validat primar al Timişoarei la o lună după alegeri

Tribunalul Timişoara a respins astăzi definitiv contestaţiile depuse de trei persoane împotriva validării lui Dominic Fritz ca primar al municipiului, a anunţat acesta pe contul său de Facebook, potrivit G4Media.ro. Fritz a câştigat alegerile din 27 septembrie cu 53% din voturi.

Minuta sentinţei a fost publicată şi de publicaţia locală DeBanat.ro.

Reamintim că trei persoane, printre care liderul ALDE Adrian Popescu şi o membră PNL, Monica Hărmănescu, au făcut apel la decizia Judecătoriei Timişoara prin care fusese validat mandatul lui Fritz.

Adrian Popescu, candidatul perdant al ALDE la Primăria Timişoara, a cerut invalidarea mandatului pe motiv că Dominic Fritz nu ar fi avut domiciliul sau reşedinţa în oraşul Timişoara.

Minuta şedinţei, prezentată de DeBanat.ro:

"Respinge cererea de sesizare a Curţii Constituţionale. Respinge apelul formulat de apelanţii Petrescu Călin Narcis, Popescu Adrian şi Monica Hărmănescu împotriva încheierii civile nr. 10.675/15.10.2020 pronunţată de Judecătoria Timişoara în dosar nr.25174/325/2020. Cu recurs, în 48 de ore de la pronunţare. Cererea se va depune la Tribunalul Timiş. Definitivă în ceea ce priveşte soluţia asupra apelului. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei, azi, 28.10.2020", se arată în sentinţa dată de judecătorii Tribunalul Timiş.

Fritz: Sunt, de azi, primar validat definitiv al Timişoarei.

Dominic Fritz a scris pe Facebook că a fost anunţat de prefectul judeţului că au fost respinse contestările şi va fi validat în funcţie vineri, 30 octombrie.

"Tribunalul Timiş a respins cele trei apeluri împotriva hotărârii de validare a mandatului meu de primar, prin care se invoca o incompatibilitate între calitatea mea de cetăţean european şi dreptul de a candida la Primărie. Judecătorii au confirmat legalitatea validării mandatului meu, a candidaturii mele şi votul timişorenilor. S-a respins de asemenea cererea de sesizare a Curţii Constituţionale. Este o victorie nu doar a mea ca persoană, este a timişorenilor care au dat votul lor unui cetăţean european. Decizia de azi consfinţeşte acest vot. A învins o idee, a Europei comune, principiul că orice cetăţean european are dreptul să participe la alegeri în localitatea în care a ales să stabilească. Este şi o victorie pentru toţi românii care s-au stabilit în alte state europene şi cărora li se recunoaşte un drept fundamental, acela de a fi implicaţi în deciziile privind direcţia comunităţilor în care trăiesc. Mă bucur imens că Timişoara a deschis un drum care stabileşte odată pentru totdeauna ideea Europei comune în care suntem egali în drepturi. Acum chiar: hai să ne apucăm de treabă, Timişoara!", a scris Fritz pe Facebook.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb