DOMINIQUE RISTORI, DG ENERGY: "Europa trebuie să investească în baterii şi capturarea carbonului"

MIHAI GONGOROI
Ziarul BURSA #Companii / 13 iunie 2019

Este necesară dezvoltarea producţiei proprii de echipamente industriale cu specific energetic, a afirmat oficialul european

Uniunea Europeană trebuie să investească mai mult în tehnologii de capturare a carbonului şi în dezvoltarea bateriilor pentru stocare, a declarat ieri Dominique Ristori, director-general al DG Energy din cadrul Comisiei Europene (CE), în deschiderea conferinţei "Set Plan", despre tranziţia către energii regenerabile.

Domnia sa a declarat: "Avem în acest moment cel mai performant şi avansat sistem de reglementare din lume pentru sus-ţinerea tranziţiei către energiile regenerabile. În prezent există nevoia să inovăm pentru tehnologii noi, iar pentru asta trebuie să construim poduri între sectorul public şi sectorul privat şi între universităţi şi antreprenori în aşa fel încât să producem, în Europa, cele mai competitive produse pentru consolidarea tranziţiei către energiile regenerabile. Nu este normal să cumpărăm echipamente industriale din Indonesia sau China. Trebuie să fim în situaţia de a produce aceste lucruri în Europa. Europa trebuie să fie în fruntea energiei curate şi prin dezvoltarea unei baze industriale. Avem nevoie de o bază industrială pentru susţinerea tranziţiei către energia curată. Trebuie, de asemenea, să investim în tehnologii de capturare a carbonului, dar şi în baterii în perspectiva electromobilităţii şi stocării, pentru că acestea vor contribui la decarbonizarea progresivă a economiei noas-tre asigurând dezvoltarea economică şi sustenabilitatea. De aceea universităţile au un rol din ce în ce mai important".

Karl-Heinz Lambertz, preşedintele comitetului european al regiunilor, a notat de asemenea că tranziţia către energia curată va genera mai multe locuri de muncă şi va face Uniunea Europeană mai competitivă la nivel global. Acesta a subliniat că peste 18 milioane de europeni suferă de sărăcie energetică, lucru inacceptabil într-una dintre cele mai bogate regiuni din lume.

La rândul său, Robert Negoiţă, prezent la eveniment în funcţia de reprezentant al asociaţiei municipiilor din ţara noastră, a vorbit despre necesarul de dezvoltare a energiilor regenerabile în contextul proiectelor smart-city.

"Conştientizăm cât de importantă este energia regenerabilă pentru oraşe. Este o componentă semnificativă ceea ce înseamnă smart-cities. Fondurile europene ne-au ajutat să aducem la îndeplinire nişte obiective fix pe această direcţie, anume eficienţă energetică", a spus primarul sectorului 3.

Conferinţa a prilejuit şi reuniunea Comisiei ENVE (mediu, schimbări climatice şi energie) a Comitetului European al Regiunilor, care a reunit peste 120 de lideri locali şi regionali din Uniunea Europeană, preocupaţi de problematica de mediu, schimbări climatice, energie şi politici spaţiale, autorităţile locale şi regionale jucând un rol cheie în implementarea politicilor UE din aceste domenii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb