Donald Trump şi Hillary Clinton câştigă alegerile primare din New York

Ioana Dogaru
Internaţional / 20 aprilie 2016

Favoriţii Hillary Clinton şi Donald Trump au câştigat marţi seară alegerile primare cruciale din New York, mărindu-şi avansul pentru a deveni candidaţi ai partidelor lor la alegerile prezidenţiale din noiembrie, relatează AFP.

În tabăra republicană, Donald Trump a câştigat cu 59,8% din voturi, faţă de 25,2% guvernatorul de Ohio John Kasich şi 14,9% senatorul de Texas Ted Cruz, potrivit rezultatelor parţiale după numărarea a 84% din voturi.

În rândul democraţilor, Hillary Clinton a câştigat cu 57,3% la 42,7% în faţa senatorului de Vermont Bernie Sanders, conform rezultatelor după numărarea a 87% din voturi.

Victoria lui Hillary Clinton, senatoare a acestui stat între 2001 şi 2009, o face aproape de neajuns în cursa pentru învestitura democrată, comentează AFP.

"Cursa pentru învestitură este în ultima linie dreaptă şi victoria se întrevede", a declarat ea într-un hotel din Manhattan, alături de soţul ei de Bill şi de fiica lor Chelsea.

"Mulţumesc New York. Aţi dovedit încă o dată că nu există loc mai bun decât acasă", a adăugat cea care speră să devină prima preşedintă americană din istorie.

În cealaltă tabără, victoria lui Donald Trump îi permite acestuia să recâştige un ascendent asupra principalului său adversar, Ted Cruz, după înfrângerea umilitoare de la 5 aprilie, din statul Wisconsin.

"Trebuie să le spun oamenilor care mă cunosc cel mai bine, oamenilor din New York, că atunci când ne acordă un astfel de vot este pur şi simplu incredibil", a declarat la rândul său Trump.

"Vom redeveni atât de puternici, atât de mari, că nu mai am răbdare", a adăugat miliardarul.

Donald Trump, care în ultimele săptămâni şi-a reorganizat echipa de campanie, s-a bucurat în mod special de victoria în aceste alegeri primare în statul şi oraşul său natal, în contextul în care Ted Cruz a devenit o ameninţare în cursa pentru învestitura republican, relatează France Presse.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb