Donaţii pentru "bunul mers" al copiilor

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 22 februarie 2022

Donaţii pentru "bunul mers" al copiilor

Viaţa unor copii depinde de foarte multe ori de cât de dotate sunt unităţile medicale în care ajung cu diverse probleme de sănătate. O mobilizare în sens, al dotării spitalelor, reprezintă o investiţie în viitor. Organizaţia Salvaţi Copiii România a dotat Secţia de Ortopedie a Spitalului "Grigore Alexandrescu" cu un turn de artoscopie 4K, în valoare de 113.169 euro, ca parte a campaniei de redirecţionare a 3,5% din impozitul pe venit.

Potrivit organizaţieri, în ultimii trei ani, medicii au tratat în spitalul "Grigore Alexandrescu": 15.000 de copii cu afecţiuni la nivelul genunchiului; 5.000 de copii cu afecţiuni ce produc instabilitate articulară la nivelul gleznei şi piciorului; 1.000 de copii cu instabilităţi articulare la nivelul membrelor superioare. Conf. Dr. Alexandru Ulici, Medic Primar Departamentul Ortopedie Pediatrică - Chirurgie Ortopedie Pediatrică, Manager al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu", Bucureşti a declarat: "În ultimii ani, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii «Grigore Alexandrescu» au venit din ce în ce mai des pacienţi cu afecţiuni articulare. Vorbim de patologii acute sau cronice la care tratamentul modern artroscopic trebuie amânat până la vârsta de 18 ani, când pot avea acces la programele naţionale atribuite spitalelor de adulţi. De cele mai multe ori această amânare înseamnă renuţarea la activitatea sportivă sau limitarea acesteia, fapt care afectează calitatea vieţii. Pe lângă leziunile acute asociate activităţilor sportive, specialitatea noastră se confruntă cu o multitudine de patologii cronice dobândite sau congenitale care impun un tratament artroscopic. Turnul artoscopic primit de la Salvaţi Copiii este de un real ajutor. Cu acest aparat vom putea interveni şi la copiii de vârste mici pentru intervenţii minim invazive. Echipamentul dispune de cea mai avansată tehnologie şi oferă imagini de cea mai înaltă calitate disponibilă, sistemul oferă profunzime de vedere şi focalizare de neegalat în industria medicală".

Organizaţia Salvaţi Copiii România a accelerat în 2021 programul de dotare a unităţilor medicale şi a continuat oferirea de servicii integrate (medicale, sociale, educaţionale) în zone defavorizate la nivel naţional: astfel, anul trecut au fost dotate 24 de spitale, cu aparatură şi echipamente medicale în valoare de 1.254.000 euro. Au fost achiziţionate 92 de echipamente performante, consumabile, mobilier medical, rampe de oxigen etc. Numai în Bucureşti, 6 unităţi medicale au primit aparatură şi echipamente medicale în valoare totală de 742.398 de euro. Astfel, au fost donate Spitalului "Grigore Alexandrescu" din capitală două ambulanţe performante şi aparatură medicală de ultimă generaţie. Totodată, Salvaţi Copiii a renovat şi modernizat integral secţia Obstetrică-Ginecologie I a Maternităţii Polizu şi a demarat un amplu proces de reabilitare a Blocului Operator şi a Secţiei de Terapie Intensivă ale aceleiaşi unităţi medicale, pentru care redirecţionarea unei cote de 3,5% din impozitul pe venit este o sursă vitală de finanţare.

Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România a spus: "Investiţia în spitale este o investiţie socială, iar rezultatele bune ale unei aparaturi performante se văd atât în calitatea actului medical, cât şi în recuperarea atât de importantă, mai ales când vorbim despre copii. De aceea este esenţial acest mecanism de redirecţionare a 3,5% din impozitul pe venit, pentru că înseamnă construcţie solidă."

În ultimii 11 ani, Salvaţi Copiii România a investit peste şapte milioane de Euro în dotarea a 102 unităţi medicale din toate judeţele ţării cu 940 de echipamente medicale, care au ajutat la supravieţuirea şi tratarea a peste 140.000 de copii. O parte din aceste fonduri a fost colectată prin solidaritatea socială, a celor care au înţeles că sprijinirea spitalelor din România este o prioritate socială. Pentru anul 2022, au solicitat ajutorul: Botoşani, Spitalul Municipal Dorohoi, Compartimentul Neonatologie; Braşov, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov - secţia ATI; Bucureşti, Secţia Clinică de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă şi Arsuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu"; Galaţi - Spitalul Orăşenesc Tg. Bujor; Harghita, Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea-Ciuc; Hunedoara, Spitalul Judeţean Deva; Hunedoara, Spitalul de Urgenţă Petroşani; Maramureş, Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei; Mureş, Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu-Mureş; Tulcea, Spitalul Orăşenesc Măcin; Călăraşi, Spitalul Judeţean Călăraşi, Secţia Pediatrie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb