Dosar penal DIICOT împotriva activiştilor de mediu

A.D.
Politică / 9 octombrie

Sursa foto: internet

Sursa foto: internet

Actualizare - Sebastian Burduja: "Ştiu că deranjăm multe interese, dar singurul interes pe care îl urmăresc este interesul României"

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat pe pagina sa de Facebook că "singurul interes care trebuie apărat este cel al României.

"Ştiu că deranjăm multe interese, dar singurul interes pe care îl urmăresc este interesul României. Ministerul Energiei rămâne preocupat activ de problematica blocării sistematice a unor proiecte energetice de importanţă vitală pentru România, din cauze independente de voinţa autorităţilor publice sau a companiilor care implementează aceste investiţii. În acest sens, depunem toate eforturile, prin toate mijloace legale, pentru deblocarea şi/sau accelerarea tuturor proiectelor de investiţii în infrastructura energetică a României. Vreau să fiu bine înţeles. Apreciez toate demersurile civice oneste care vizează protecţia mediului, fără a compromite securitatea naţională sau securitatea energetică a României. Singura mea preocupare este să ma asigur că proiectele de interes strategic nu sunt blocate din interese care nu sunt ale Romaniei, ci contrare intereselor naţionale. În final, precizez că Ministerul Energiei nu poate să confirme sau să infirme existenţa unui dosar de urmărire penală privind faptele menţionate în articolul de presă. De asemenea, precizez că, potrivit art. 285 alin. (2) C. proc. pen. procedura din cursul urmăririi penale este nepublică. În cazul existenţei unui dosar penal având ca obiect faptele sesizate, vom oferi tot concursul organelor de urmărire penală în scopul aflării adevărului şi a tragerii la răspundere penală a persoanelor vinovate" a scris Sebastian Burduja.

---

Procurorii DIICOT au deschis dosar penal mai multor organizaţii care încearcă să stopeze proiecte energetice, la sesizarea ministrului Energiei, Sebastian Burduja, informează G4Media.

Una dintre organizaţii este chiar filiala din România a Greenpeace, foarte vocală împotriva proiectului de extracţie a gazelor naturale din Marea Neagră.

Plângerea a fost înregistrată ieri de ministrul Energiei şi solicită DIICOT să verifice dacă aceste ONG-uri de mediu care se opun dezvoltării unor proiecte energetice au legături cu Federaţia Rusă, au comunicat sursele judiciare.

Ministrul Burduja semnala în 6 septembrie că "două-trei" organizaţii de mediu fac un "sabotaj sistematic" al hidrocentralelor, deşi s-au cheltuit miliarde de euro în aceste proiecte, conform News.ro.

"În România am investit miliarde de euro în proiecte hidroenergetice, deci în hidrocentrale, care sunt finalizate între 70 şi 98% şi pe care nu putem să le terminăm. De ce? Păi lipsă de voinţă şi mai e un aspect important, sabotajul sistematic, instrumentat de două-trei organizaţii neguvernamentale, finanţate nu ştiu de unde, dar cu avocaţi foarte buni", a afirmat ministrul Energiei, vineri seară, la Antena 3.

Tot el a adăugat că organizaţiile contestă virulent orice proces din proiectele energetice "Tot ce vă puteţi imagina sub soare, găsesc specii de care nu a auzit nimeni, niciodată. Şi noi nu reuşim să le terminăm, an după an", a subliniat ministrul, care nu a mai revenit cu alte comentarii ulterioare.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5377
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9394
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.7979

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb