Dosarul de incompatibilitate al lui Iohannis are primul termen în 18 noiembrie la ICCJ

A.C.
Anticorupţie / 22 octombrie 2014

Actualizare 13:19 ANI cere urgentarea judecării dosarului de incompatibilitate al lui Iohannis

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a cerut instanţei supreme, azi, să judece mai repede dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis, considerând că judecata ar trebui să aibă loc înainte de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, nu la două zile după, respectiv în 18 noiembrie, potrivit surselor din presă.

--------

Dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis are primul termen în 18 noiembrie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care va judeca recursul declarat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) după ce Curtea de Apel Alba Iulia i-a dat câştig de cauză primarului Sibiului.

În 30 septembrie, ICCJ a admis în principiu recursul declarat de ANI la decizia Curţii de Apel Alba Iulia, care a anulat raportul prin care agenţia a constatat incompatibilitatea lui Iohannis.

Până în acest moment, cele două părţi au avut timp să formuleze în scris un punct de vedere asupra raportului şi l-au depus la dosar.

Instanţa supremă va decide definitiv dacă primarul Sibiului a fost în incompatibilitate în perioada în care a reprezentat municipiul în adunările generale ale acţionarilor societăţilor Apă Canal şi Pieţe sau dacă raportul ANI va fi anulat.

În 24 aprilie 2013, Agenţia Naţională de Integritate anunţa că a constatat că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se află în stare de incompatibilitate întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C. Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 şi SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

În septembrie 2013, Klaus Iohannis a câştigat procesul intentat ANI, după ce Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestaţia acestuia la raportul de evaluare prin care ANI constata că se află în incompatibilitate şi a dispus anularea raportului de evaluare. Decizia a fost contestată de ANI la instanţa supremă.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Acum, faptul ca se hotaraste ceva dupa 4 ani, nu-i o problema, dar de ce nu exista consecventa? Adica la dl.Ponta de ce nu s-a sesizat ANI in legatura cu incalcarea Constitutiei intre 2007-2011? Se pare ca atunci dl.Ponta a fost sigur legat de serviciile secrete de informatii, adica SIE. Pai, daca atunci a incalcat legile, la dansul de ce ANI nu s-a sesizat, chiar si acum? Pai nu e cam aceeasi perioada ca la dl. Iohannis? Nu inteleg. Dar este periculos ce fac, toti... Nu de alta, insa daca se va sparge buba... Iar restul cu Hrebenciuc, Ghita, Goana, Vanghelie, Dragnea, Sarbu si restul... ce diversiune... N-ar fi bine d-lor sa terminam odata cu ei, pentru totdeauna? Adica sa alegem noi pe altcineva, un outsider, sa vedem pe urma gandacii cum fug pe unde pot? Cred ca vreo 2-3 miliarde dolari sau euro ne-ar prinde bine in urmatorii ani, asa ca daca am pute vreo 300 de specialisti sa urmareasca si sa readuca Fiscului banii acestia,sincer nici nu m-ar interesa daca-i condamna sau nu pe toti golanii astia. N-am eu dreptate? S-ar putea sa sublicitez, de fapt, sa gasim multi mai multi bani prin conturile lor, la oamenii astia, ca sigur n-o sa-i poata motiva, niciunul dintre ei, toti cei care s-au perindat la conducerea politica de sus si de jos, pana la nivel de municipii sau orase, este sigur.

    1. Aferim. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb