DOSARUL FOSTULUI ŞEF ANAF: Sute de interceptări SRI au fost anulate de către judecător

S.B.
Miscellanea / 2 august 2020

Sute de interceptări SRI au fost anulate de către judecător

Sute de interceptări obţinute de SRI în baza unor mandate de supraveghere tehnică, ce au fost folosite de DNA în dosarul fostului şef ANAF Sorin Blejnar au fost anulate de judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti. Decizia nu este încă definitivă şi poate fi atacată, conform Hotnews.

"Constată neregularitatea actului de sesizare, respectiv a rechizitoriului nr. 20/P/2019 din data de 21.08.2019 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie, Secţia de combatere a corupţiei în ceea ce priveşte descrierea faptelor reţinute în sarcina inculpaţilor. În baza art. 102 alin.2 şi 3 Cod procedură penală cu referire la art. 6 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului constată nulitatea proceselor verbale de redare a convorbirilor şi comunicărilor telefonice", se arată în minuta de la Curtea de Apel Bucureşti, informează Mediafax.

Sunt anulate convorbiri şi apeluri telefonice efectuate în urmă cu mai mulţi ani. Protagonişti ai interceptărilor au fost Sorin Blejnar, dar şi Codruţ Marta şi Elan Schwartzenberg.

Procurorul DNA trebuie să remedieze neregulile din dosar şi va informa judecătorul dacă menţine cauza sau îşi ia înapoi rechizitoriul.

Sorin Blejnar a fost trimis în judecată în acest dosar pentru că ar fi primit mită 1.200.000 de euro în perioada mai 2011-aprilie 2012 pentru a se asigura că firma afaceristului Radu Nemeş nu este verificată de Fisc.

În dosar este judecată şi soţia lui Blejnar, Andreea, pentru complicitate la luare de mită.

În prezent, Blejnar execută o pedeapsă de 5 ani de închisoare pentru trafic de influenţă. El este închis la Penitenciarul Rahova, unde se află şi Liviu Dragnea.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Legile îs megaexcelente : permit FURTUL de MASĂ, toți îs împăcați cu ciordeala ...

    dar cu evaziunea de 35 de milioane de euro din produse petroliere cind va fi judecat si confiscati banii, care s carati in bancile Occidentale, dl. Blejnar seful Anaf , Anaf care emite decizii de impunere pe banda rulanta in Romania persoanelor fizice pt asa zisa evaziune ,lasindu te sa te aperi in justitie cu judecatorii politicieni care dau cistig de cauza statului, in toate dosarele contra statului. Ti i greata de justitia si organul de control din Romania. Guvernantii hoti primesc pedepse cu suspendare si ramin cu banii furati iar gainarii fac puscarie.

    Imi este greu sa inteleg profesionalismul celor care au anchetat cazul si nu au obtinut probele cu respectarea legii. Nu stiu , dar cred ca cei care au fost "amatori" in cercetarea acestui caz, ar trebui sa raspunda si ei, cel putin profesional...Ce se intampla daca dai peste un "Portocala" sau cazul lui Berbeceanu si esti un om simplu?Multi dintre aceastia (procurori, politisti etc.) sunt foarte slab pregatiti ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb