DOSARUL HIDROELECTRICA Mihăilă, condamnat la patru ani de închisoare cu executare

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 28 februarie 2014

Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Ioan Mihăilă, fost membru în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica şi fost consilier al ministrului Constantin Niţă, la patru ani de închisoare cu executare, pentru dare de mită privind vânzarea de energie, decizia nefiind definitivă. Judecătorii Tribunalului Bucureşti au menţinut măsura arestului preventiv în cazul lui Ioan Mihăilă, respingând cererea de arest la domiciliu. Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă, putând fi atacată cu apel, potrivit Mediafax.

În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi Eugen Brădean, fost director de trading la Hidroelectrica. Brădean şi-a recunoscut faptele şi a fost condamnat, în 5 decembrie 2013, de Tribunalul Bucureşti, la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru complicitate la dare şi complicitate la luare de mită. În urma deciziei instanţei, Eugen Brădean a fost pus în libertate.

Decizia a fost contestată de procurorii DNA la Curtea de Apel Bucureşti, care a admis apelul în 31 ianuarie. Instanţa a desfiinţat sentinţa Tribunalului Bucureşti şi, rejudecând cauza, a dispus ca Eugen Brădean, să execute pedeapsa de trei ani de închisoare. Judecătorii au dispus ca, din pedeapsa aplicată lui Brădean să fie dedusă perioada în care a fost arestat, respectiv din 23 octombrie până în 5 decembrie 2013.

Decizia este definitivă, Curtea de Apel Bucureşti transmiţând atunci Tribunalului Capitalei soluţia, în vederea emiterii mandatului de executare a pedepsei. Eugen Brădean a fost încarcerat în 4 februarie.

Procurorii au arătat, în rechizitoriul trimis instanţei, că, în luna octombrie 2013, Ioan Mihăilă, în calitate de membru al Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica SA şi consilier al ministrului delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a promis suma de 1.400.000 de euro unui alt membru din acelaşi consiliu (denunţător în cauză - Remus Vulpescu), pentru ca acesta din urmă, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, să voteze favorabil încheierea unui contract bilateral pentru o perioadă de patru ani, prin care Hidroelectrica să vândă o cantitate de 7.012.800 MWh energie electrică societăţii comerciale Energon Power & Gas SRL Cluj. "Cantitatea respectivă de energie urma să fie vândută pentru suma de 1.157.112.000 lei (262.980.000 euro), ceea ce ar fi reprezentat condiţii defavorabile pentru societatea Hidroelectrica, respectiv un posibil prejudiciu de 175.000.000 lei în dauna societăţii Hidroelectrica", au scris procurorii în actul de sesizare a instanţei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Darea si luarea de mita anchetata si pedepsita cu celeritate in acest caz fata de 6 ani de judecati in cazu Mobinvest Oradea, 3 ani in cazul Carpatica Invest si Imobiliare Muntenia si trei luni in cazul masacrului de la Harinvest. Mai grav e ca in cele patru cazuri e vorba de capital privat iar Bursa a uitat să le mai pomenească din când în când ! Boală grea uitarea ! Incepeam candva sa citesc presa cu ziarul Bursa !

    Poftim? Ioan MIhaila - pionier al pietei de capital? Poate seful lui, Paunescu, care la vremea respectiva cocheta bine cu piata de capital, la fel ca altii, pentru a se folosi de ea pentru achizitionarea activelor interesante cotate la bursa. Dar el n-a avut nimic de-a face cu pioneratul pietei de capital, doar a fost marioneta unui mare ofiter al serviciilor secrete interesat in informatiile confidentiale care le avea bursa. Asa a ajuns parca presedinte, dupa ce a falimentat Bankoop, dupa niste modele binecunoscute - Bancorex, Banca Columna si chiar Banca Religiilor. Pai de unde credeti ca a avut bani clanul Paunescu sa-si creeze imperiul? In rest, el era cautat de Politia Romana si de Interpol prin strainatate, dar se plimba pe Calea Victoriei si lucra la o firma de brokeraj a lui Paunescu, pe vremuri. Deci, dl.Mihaila este un "greu" paravan al oamenilor nostri de afaceri, care au fost si sunt experti in capusarea economiei publice romanesti, adica a celei administrate de stat, de guvernanti, guvernanti care la randul lor sunt sponsorizati tot de catre acesti "oameni de afaceri", pionieri ai tuturor afacerilor din Romania, dar si a mass-mediei scrise, vorbite si auzite.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb