DOSARUL POŞTA ROMÂNĂ DNA cere condamnarea foştilor miniştri Tudor Chiuariu şi Zsolt Nagy

Ziarul BURSA #Companii #Servicii Publice / 14 ianuarie 2014

Direcţia Naţională pentru Anticorupţie a solicitat, ieri, condamnarea la închisoare a foştilor miniştri Tudor Chiuariu şi Zsolt Nagy în dosarul în care cei doi sunt acuzaţi de abuz în serviciu în dosarul "Poşta Română" pentru că ar fi trecut ilegal un imobil din patrimoniul Poştei Române în cel privat. Procurorii DNA au cerut judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pedepse cuprinse între 5 şi 15 ani.

Aceştia au arătat, în faţa instanţei, că faptele comise de cei doi foşti miniştri sunt grave si sunt dovedite de probele aduse de acuzare. Reprezentanţii DNA au mai spus că faptele acestora "nu s-au produs din culpa, aşa cum acreditează apărarea, ci au fost comise prin prisma atribuţiilor de serviciu", potrivit Mediafax.

Tot procurorii au subliniat "faptul că nu s-au dovedit legături şi înţelegeri frauduloase între Nagy şi Chiuariu nu înseamnă că fapta de abuz în serviciu nu s-a consumat", astfel că se impune condamnarea acestora şi, totodată, privarea lor de o serie de drepturi civile.

Sentinţa a rămas în pronunţare, urmând ca, după analizarea tuturor faptelor şi probelor, judecătorii să se pronunţe în acest caz.

Fostul ministru al Justiţiei Tudor Chiuariu a fost achitat, pe 28 noiembrie 2012, iar fostul ministru al Comunicaţiilor Zsolt Nagy a primit trei ani de închisoare cu suspendare, decizie contestată la completul de cinci judecători.

Dan Mihai Toader, fost directorul general al Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR), Andrei Marinescu, fost director executiv al Direcţiei de Dezvoltare Strategică a CNPR, Emanoil Lepadatu, fost director economic executiv al CNPR, foştii miniştri Zsolt Nagy şi Tudor Chiuariu, precum şi Ioan Folfa au fost trimişi în judecată în decembrie 2010, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave.

Potrivit DNA, în perioada anilor 2005 - 2007, printr-un şir de acte nelegale, reprezentanţii Poştei ar fi contribuit la trecerea unui imobil din proprietatea publică a statului în proprietatea privată a SC Imopost Developments SA, demers în care au fost implicaţi şi cei doi membri ai Guvernului, prin emiterea unui act normativ cu scopul de a "clarifica" situaţia juridică a terenului şi a favoriza, astfel, societatea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb