DOSARUL ROMGAZ Niculae şi Videanu au fost aduşi pentru audieri la DIICOT

Alina Toma
Anticorupţie / 9 octombrie 2015

Ioan Niculae la DIICOT. Foto: Alina Toma.

Ioan Niculae la DIICOT. Foto: Alina Toma.

Actualizare 11:15 Videanu, la ieşirea din DIICOT: "Am înţeles că nu este niciun prejudiciu"

-----------------

Actualizare 11:10 Şi Ioana Apan, fost preşedinte al CA al Romgaz, a ieşit din sediul DIICOT

-----------------

Actualizare 11:06 Niculae a ieşit din sediul DIICOT şi a fost urcat în duba Poliţiei

------------------

Actualizare 11:00 Avocatul lui Niculae: "Prejudiciul în acest dosar este 0"

------------------

Actualizare 10:10 Rezultat expertiză: prejudiciu de 62 milioane euro

Potrivit unor surse, expertiza făcută în dosar indică un prejudiciu de 62 milioane euro, rezultat din relaţiile comerciale încheiate de Romgaz. Iniţial prejudiciul era estimat la 92 milioane euro.

---------------

Actualizare 10:06 Ioana Apan, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie Romgaz, a ajuns la sediul DIICOT pentru audieri

---------------

Actualizare 9:56 Adriean Videanu fost ministru al economiei şi Liviu Stancu fost director adjunct la Romgaz au intrat în sediul DIICOT fără să facă declaraţii

---------------

Actualizare 9:45 Ioan Niculae a ajuns la sediul DIICOT

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu şi patronul InterAgro Ioan Niculae sunt aşteptaţi azi, la ora 10.00, la sediul DIICOT pentru noi audieri în dosarul Romgaz, potrivit unor surse judiciare.

Niculae va fi adus cu duba din penitenciar, iar lui Videanu i se va comunica raportul de expertiză din dosar, mai spun sursele citate.

Iniţial, omul de afaceri a fost pus sub acuzare de procurorii DIICOT, alături de alte 40 de persoane, funcţionari publici din conducerea Romgaz, a Ministerului Economiei şi a Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), învinuiţi de complot şi subminarea economiei naţionale. În acelaşi dosar, au fost puşi sub învinuire reprezentanţi ai unei societăţi comerciale din Capitală. Ulterior, acuzaţiile au fost schimbate în sustragere de sub sechestru, instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani.

Ulterior, procurorii au extins urmărirea penală în dosarul Romgaz şi l-au pus sub acuzare pe Ioan Niculae, pentru că ar fi înstrăinat mai multe bunuri pe care anchetatorii instituiseră sechestru asigurător, ajutat de fosta soţie Domniţa Niculae, de fiica sa, Adina Elena Niculae, şi de Nicoleta Mariana Toncea.

Procurorii au calculat un prejudiciu de 126 milioane dolari care ar fi fost adus patrimoniului Romgaz şi bugetului consolidat al statului, acuzând că faptele săvârşite au pus în pericol sistemul energetic naţional.

În 2013, procurorii DIICOT au arătat, într-un comunicat de presă, că în perioada decembrie 2006 - decembrie 2008, Varujan Vosganian, iar în perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, Videanu Adriean, în calitate de miniştri ai economiei, au aprobat, semnat şi susţinut în Guvern un număr de 6 ordine, respectiv trei Memorandumuri, în scopul sprijinirii intereselor financiare ale grupului infracţional constituit de către învinuitul Ioan Nicolae şi au utilizat Romgaz (unitate naţională de interes strategic) în interesul privat al Interagro.

Conform referatului DIICOT, demnitarii au susţinut acordarea de discount-uri comerciale substanţiale la livrarea de gaze naturale către Interagro, peste plafoanele practicate de Romgaz, precum şi gaze naturale doar din producţia internă, cu nerespectarea dispoziţiilor legale şi în condiţiile în care grupul controlat de Niculae înregistra debite mari la plata gazelor consumate.

Ioan Niculae a executat, până acum aproape şase luni din pedeapsa de doi ani şi şase luni de închisoare în dosarul "Mită la PSD" şi este încarcerat la Găeşti.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Din toate magariile lui Videanu, nu este normal ca acesta sa plateasca doar pentru una din putinele dati in care a fost ajutata o firma romaneasca. Pierderea calculat la Romgaz ar trebui ajustata cu profitul realizat de producatorii de ingraseminte azotoase sau ar trebui vazut cu cati mai multi bani s-au scos din tara dupa inchiderea Nitroporos. La nivelul Romaniei s-a inregistrat o paguba mult mare dupa ce pretul ingrasemintelor azotoase a crescut . Revenind, este nedrept ca vIdeanu sa fie intrebat de gaz si nu de borduri.

    1. Ai vrut sa zici:..... intrebat de bo(a)rd-uri? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb