DRAGOŞ MANOLESCU, OTP ASSET MANAGEMENT "Cumpărarea de Bitcoin este mai rapidă decât investiţia într-un fond"

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 6 mai 2019

Dragoş Manolescu

Dragoş Manolescu

"Suntem blocaţi într-o legislaţie rămasă în urmă cu 15 - 20 de ani", susţine oficialul OTP Asset Management

Daniela Vasile, Certinvest: "Prin introducerea CASS-ului s-a creat o piedică suplimentară în ceea ce priveşte investiţiile în piaţa de capital"

Legislaţia actuală este o piedică pentru accesarea fondurilor de investiţii, a declarat astăzi, Dragoş Manolescu, director general adjunct al OTP Asset Management, în cadrul unei conferinţe de presă, oficialul OTP subliniind că, în prezent, este mai uşor să cumperi Bitcoin decât investeşti într-un fond mutual.

Dragoş Manolescu a declarat: "Cred că este nevoie de modificarea legislaţiei. Noi suntem blocaţi într-o legislaţie rămasă în urmă cu 15 - 20 de ani. În momentul de faţă, dacă vrei să investeşti direct într-un fond mutual, trebuie să faci schimb de scrisori (...),în condiţiile în care dacă vrei să cumperi Bitcoin te autentifici cu telefonul. Efectiv nu faci nimic. Dai câteva clicuri şi ai cumpărat. Sunt bănci la care îţi deschizi cont doar cu telefonul mobil şi îţi pozezi actul de identitate. Este vorba de legislaţie. În momentul de faţă, legislaţia în vigoare nu te încurajează să investeşti, să accesezi fonduri de investiţii, ci te împiedică. Cumva am ajuns în zona de supra-reglementare şi nu ne-am adaptat tehnologiei actuale care a pătruns atât în Vest cât şi în România".

La rândul său, Daniela Vasile, manager de investiţii la Certinvest, a subliniat că începând cu anul trecut, a existat o piedică suplimentară în ceea ce priveşte investiţiile în piaţa de capital, prin introducerea CASS-ului.

"Practic această birocraţie,cu acea declaraţie unică pe care investitorii trebuie să o depună, generează încă un dezavantaj pentru investiţiile în zona pieţei de capital versus un depozit, unde nu ai nicio obligaţie în sensul acesta", a adăugat Daniela Vasile.

Declaraţiile managerilor de fonduri de investiţii au fost făcute în cadrul conferinţei: "Cum au evoluat fondurile de acţiuni cu expunere la BVB - Dezbatere cu directori de investiţii", organizată de Bursa de Valori Bucureşti şi Asociaţia Administratorilor de Fonduri din România (AAF).

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Haidi bre comparam BTC cu fondurile? Nici chiar asa. O fi domeniul suprareglementat dar nici sa-ti bagi economiile cu 2 clickuri nu cred ca e ok. Iti trebuie o siguranta ca de-aia s-au spart atatea exchangeuri de BTC si au disparut milioane de USD. Deocamdata fintechurile sunt o alternativa la banci cu conditia sa nu dispara peste noapte si sa nu stii de unde iti banii inapoi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb