"Ductil Steel" repune în funcţiune combinatul de la "Oţelu Roşu"

C.P.
Ziarul BURSA #Companii / 29 iulie 2004

După o întrerupere de doi ani, la combinatul siderurgic din "Oţelu Roşu" a fost turnată o nouă şarjă de oţel. Acest eveniment, care relansează "Oţelu Roşu" pe harta industrială a României, se datorează companiei "Ductil Steel", care a investit în cîteva luni peste trei milioane de euro în reparaţii şi modernizări ale combinatului.

Fiind consumator de ţaglă, "Ductil Steel" garantează piaţa pentru producţia "Oţelu Roşu", informează un comunicat de presă al "Ductil Steel".

Pentru dezvoltarea producţiei vor fi create noi locuri de muncă. Din vechea structură au fost preluaţi 350 angajaţi, urmînd ca în scurt timp numărul angajaţilor să depăşească 450. Prin externalizarea domeniilor din sfera serviciilor, repornirea combinatului va conduce la crearea de noi locuri de muncă în zonă prin colaborarea cu firmele locale.

Mihai Aniţei, directorul general al "Ductil Steel", a declarat: "În luna martie a acestui an s-a semnat contractul de închiriere a combinatului Oţelu Roşu de către Ductil Steel Buzău, societate românească producătoare de sîrme şi produse din sîrmă. Societatea noastră a închiriat combinatul cu intenţia declarată de a-l moderniza şi reintegra în circuitul industrial. Intrarea combinatului Oţelu Roşu în familia Ductil Steel reprezintă completarea firească a procesului de producţie".

Conducerea intenţionează ca la "Oţelu Roşu" să se producă circa 25.000 tone de oţel pe lună. În acest sens, programul de investiţii în vederea repornirii fabricii include: investiţii în oţelărie, prin transformarea cuptorului 1 în LF, modificarea şinelor de rulare, modificarea instalaţiilor de turnare continuă pentru a permite obţinerea de ţagle de 12 metri lungime (cele vechi erau de 6 metri) şi multe altele.

În cursul anului trecut, gradul de utilizare a capacităţilor existente de producţie oţel lichid din România a avut o valoare medie de circa 58%. Specialiştii aşteaptă ca gradul de utilizare a acestor capacităţi să se apropie de 98% abia în anul 2010.

Un studiu recent arată că metalurgia este considerată vitală pentru economia românească, contribuind cu 13% la totalul producţiei industriale şi cu 15% la export.

România exportă anual 4 milioane tone de fier vechi şi importă ţagle şi alte derivate ale acesteia. Din acestea, numai "Ductil Steel" consumă anual 250.000 tone de ţagle. Prin repornirea combinatului de la "Oţelu Roşu", fierul vechi care pînă acum se exporta va putea fi transformat în produse cu valoare adăugată. Valoarea adăugată va rămîne astfel în ţară, importul de ţagle şi produse derivate se va reduce drastic, iar România are toate şansele să se transforme în exportator.

Privatizată în 1999, "Ductil Steel" Buzău a înregistrat multiple transformari economico-sociale şi şi-a concentrat toate resursele în direcţia extinderii capacităţilor de producţie, punînd accentul pe diversificarea ofertei comerciale. În anul 2003, "Ductil Steel" Buzău a avut 940 angajaţi şi a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 75 milioane de dolari. Produsele "Ductil Steel" Buzău pot fi folosite în construcţii, producţie, agricultură etc. Societatea înregistrează o producţie de 20.000 tone produse din oţel lunar; la nivel naţional poate asigura 50% din producţia de sîrmă cu conţinut scăzut de carbon şi poate acoperi 90% din cererea de plase sudate. De asemenea, întreţine relaţii comerciale cu parteneri din peste 40 ţări din Europa, Africa, Orientul Mijlociu şi Orientul Îndepărtat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb