DUMITRU COSTIN: "Sunt de acord cu liberalizarea serviciilor în transportul rutier"

V.D.
Politică / 12 octombrie 2018

Dumitru Costin (Sursa foto: Twitter)

Dumitru Costin (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, este de acord cu liberalizarea serviciilor în zona transportului rutier, considerând binevenită iniţiativa ministrului Transporturilor de a crea un mediu concurenţial. El a precizat că firmele de transport local sunt susţinute politic şi activate de câte ori este nevoie, în special în campaniile electorale.

"Transportatorii nu sunt la mine, însă ca principiu sunt întru totul de acord cu liberalizarea serviciilor şi crearea unui mediu concurenţial autentic în serviciile de transport rutier. Din păcate, România a rămas încă încremenită în acest format toxic pentru cetăţeni, monopoluri, multe dintre ele sunt controlate politic. Ştiţi bine, firmele astea de transport local care au pus mâna pe nişte trasee sunt susţinute politic şi sunt activate ori de câte ori este nevoie. Cel puţin în perioadele electorale îşi fac treaba în folosul stăpânilor politici. Nu de multe ori, în ultimii ani de zile, am fost sau am luat act de tot felul de războaie locale între diverse firme cu diverşi sprijinitori politici", a declarat Dumitru Costin, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Mamaia.

Liderul BNS consideră că gestul ministrului Transporturilor de a liberaliza piaţa acestor servicii de transport este binevenit, scrie News.ro.

"Gestul pe care îl face ministrul Transporturilor acum în tentativa sa de a liberaliza piaţa acestora servicii, de a crea un mediu concurenţial este binevenit. Ştiu că nu place unora, dar asta e. Nu putem să rămânem în nişte monopoluri private care acumulează bani fără să facă investiţii şi fără să asigure o calitate ridicată a serviciilor. Întâmplător şi eu folosesc de câteva ori pe an aceste servicii şi nu mai eu ştiu cum fac 200 şi ceva de kilometri pe un anumit traseu unde condiţiile sunt într-adevăr improprii", a mai afirmat Dumitru Costin.

Peste 16.000 de autovehicule comerciale au întrerupt activitatea la nivel naţional, joi dimineaţă, în semn de protest faţă de ordinul dat de ministrul Transporturilor, Lucian Şova, prin care acesta a modificat normele privind transportul interjudeţean de persoane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb