DUPĂ 14 ANI DE PROCESE ÎN INSTANŢĂ Hotelul Ambasador - pe aripile retrocedării

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 28 mai 2013

Hotelul Ambasador - pe aripile retrocedării

Conducerea hotelului: "Detaliile pentru executarea hotărârii judecătoreşti vor fi stabilite pe cale amiabilă"

Una dintre aripile hotelului Ambasador din Bucureşti a fost retrocedată foştilor proprietari, după 14 ani de procese în Instanţă. "Imobilul compus dintr-o suprafaţă de teren de 520 mp şi o clădire cu subsol, parter şi 13 etaje, situat în Bulevardul Magheru (partea dinspre Garajul Ciclop), a fost scos de sub naţionalizare prin admiterea irevocabilă a acţiunii în revendicare şi redobândit în natură, se arată într-un comunicat transmis de Casa de Avocatură "Zamfirescu Racoţi & Partners".

Acesta precizează: "Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat prin hotărâre irevocabilă (de respingere a recursurilor formulate de SC Ambasador SA, AVAS şi Ministerul Finanţelor Publice) soluţia pronunţată încă din anul 2003 de către Tribunalul Bucureşti, Secţia a III-a Civilă şi confirmată de către Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a III-a Civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie, în anul 2012. Drept consecinţă, SC Ambasador SA a fost obligată să lase reclamanţilor în deplină proprietate şi liniştită posesie imobilul menţionat, fiind constatată nevalabilitatea titlului prin care statul a dobândit proprietatea hotelului Ambasador".

Potrivit comunicatului, hotelul a fost edificat între anii 1937-1939, fiind proiectat de către proprietar, arhitect de profesie.

Antoniu Obancia, unul dintre avocaţii care i-au reprezentat pe moştenitori, ne-a explicat: "Chiar dacă s-a implicat, ca specialist, în proiectarea ambelor aripi, doar aceasta despre care vorbim (n.r. partea retrocedată) a aparţinut arhitectului Arghir Culina. Cealaltă aripă, construită în oglindă, a aparţinut unui domn Mihăilescu, iar după naţionalizare a fost atribuită unui minister. Prin metoda privatizării, ambele clădiri au fost preluate de SC Ambasador".

Societatea Comercială Ambasador, care deţine Hotelul Ambasador din Bucureşti, a fost privatizată în întregime în anul 1995, potrivit unui comunicat transmis de companie, care subliniază: "După mai multe hotărâri judecătoreşti contradictorii ale instanţelor judecătoreşti şi după 14 ani de procese, decizia de retrocedare a imobilului a rămas definitivă şi irevocabilă, SC Ambasador SA fiind obligată la restituirea către foştii moştenitori a unei părţi din Hotelul Ambasador - partea dinspre Ciclop".

Anunţul companiei care deţine hotelul subliniază că detaliile pentru executarea hotărârii judecătoreşti vor fi stabilite pe cale amiabilă.

Acesta precizează: "Conducerea SC Ambasador SA a solicitat, în data de 22.05.2013, moştenitorilor fostului proprietar o întrevedere în vederea predării imobilului retrocedat în cel mai scurt timp posibil. În urma acestei întâlniri, s-a ajuns la concluzia că trebuie cerută opinia unor experţi în vederea predării imobilului retrocedat, către noii proprietari. La următoarea întâlnire, se vor stabili toate detaliile în vederea executării pe cale amiabilă a deciziei instanţei judecătoreşti".

În prezent, Hotelul Ambasador funcţionează cu 99 de camere complet renovate în aripa Patria.

Avocatul Iustina-Maria Dragne, reprezentantul SC Ambasador, ne-a precizat că serviciile turistice ale hotelului "se ridică la cel mai înalt nivel", în urma realizării unei investiţii în reabilitarea aripii Patria de peste 2 milioane de euro.

Potrivit domniei sale, totalul suprafeţei pe care este construită clădirea este de 1080 de mp.

"Predarea imobilului retrocedat nu va prejudicia în nici un fel turiştii Hotelului Ambasador şi nici veniturile SC Ambasador SA, ţinând cont că, în ultimii 5 ani, media gradului de ocupare în hotelurile din Bucureşti a fost sub 50%", mai arată domnia sa.

Comunicatul precizează că, potrivit actualei legislaţii, societatea va fi despăgubită de Autoritatea pentru Administratea Activelor Statului (AAAS), noii proprietari urmând să întreprindă demersurile legale în vederea desfăşurării unei activităţi comerciale în partea de clădire retrocedată.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. La un mediu dus la zero gandire mai mult sau mai putin dirijata, orice idee normala este rastalmacita in sensuri anti umane si anti... normale.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb