DUPĂ CE AU INTRAT ÎN GREVĂ JAPONEZĂ PE TERMEN NELIMITAT Angajaţii TVR vor să picheteze Guvernul şi Parlamentul

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii #Media-Advertising / 28 mai 2014

Angajaţii TVR vor să picheteze Guvernul şi Parlamentul

Motivul - conducerea televiziunii intenţionează să reducă timpul de lucru şi salariile

Salariaţii TVR intenţionează să picheteze sediile Guvernului şi Parlamentului, după cum ne-a spus Dragoş Bocanaciu, liderul sindicatului SPUS TV.

Angajaţii din Televiziunea Română au intrat, ieri, în grevă japoneză pe termen nelimitat ca urmare a faptului că şefii instituţiei vor să reducă timpul de lucru cu două ore şi salariile cu 20%, potrivit domniei sale.

Dragoş Bocanaciu ne-a declarat: "Nu există nici cea mai infimă posibilitate să fim de acord cu această măsură. Până când nu vom avea certitudinea că se va renunţa la ea nu vom opri protestele. Luăm în calcul toate formele de protest pe care ni le permite legea. Între timp, încercăm să-i convingem pe cei din conducere şi pe reprezentanţii Guvernului să elaboreze un plan coerent de restructurare a TVR. Acum suntem în grevă japoneză, după care intenţionăm să pichetăm sediul Guvernului şi pe cel al Parlamentului".

Domnul Bocanaciu susţine că reducerea timpului de lucru şi, implicit, reducerea salariilor "sunt dincolo de lege": "Reduci timpul de lucru când restrângi activitatea. În televiziune nu am văzut să se întâmple acest fenomen. În aceste condiţii, sunt curios cum va fi aplicată măsura. Vor fi reduse orele de emisie?".

Liderul sindical acuză conducerea că nu s-a consultat cu sindicatele pe marginea măsurii menţionate.

"Ar fi trebuit să ne consulte şi să aştepte de la noi un plan alternativ. Dacă am fi avut încredere în şefii TVR poate am fi acceptat ideea lor, dar nu putem face asta în condiţiile în care anul trecut anunţau că disponibilizările au fost făcute cu succes, iar acum stăm mai rău ca în 2012", ne-a spus Dragoş Bocanaciu.

Ieri, până la închiderea ediţiei, reprezentanţii conducerii TVR nu ne-au transmis care este opinia lor faţă de situaţia din televiziunea publică.

TVR trece printr-o perioadă extrem de dificilă din punct de vedere financiar, deşi, anul trecut, a derulat un proces de restructurare care a presupus inclusiv efectuarea de disponibilizări colective.

Potrivit rezultatelor financiare din 2013 prezentate de Stelian Tănase, datoriile bugetare ale televiziunii de stat se ridică la 122 de milioane de euro. Datoriile totale ale TVR aferente anului trecut se cifrează la 180 de milioane de euro, restanţele comerciale fiind de 42 de milioane de euro şi cele bancare - de 14 milioane de euro.

Societatea Română de Televiziune a cerut Ministerului Finanţelor Publice ştergerea datoriilor pe care le are la buget.

Stelian Tănase, şeful instituţiei media, a anunţat, recent, că o parte dintre angajaţii disponibilizaţi anul trecut au acţionat instituţia în instanţă, 15% din cele circa 300 de procese deschise fiind câştigate de foştii salariaţi, ceea ce înseamnă că televiziunea va fi obligată să reangajeze persoanele respective.

În aceste condiţii, Televiziunea Română poate intra direct în faliment, conform Legii insolvenţei, după cum ne-a spus Valentin Jucan, membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), care ne-a declarat: "Legea insolvenţei spune că, dacă o societate aflată în stare de insolvenţă a trecut printr-o procedură de restructurare, aceasta poate intra direct în faliment".

TVR nu poate evita insolvenţa, este de părere şi Stelian Tănase, în opinia căruia ar fi necesară modificarea legii ce reglementează funcţionarea SRTV.

Preşedintele televiziunii de stat consideră că Legea de funcţionare a TVR trebuie "redefinită", pentru că este foarte veche, "cea mai mare problemă fiind excesiva politizare a sa".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb