DUPĂ CE ÎN 2012 A FOST APROAPE DE EXECUTAREA SILITĂ "Broadhurst" vrea să vândă magazinul "Cocor"

Adina Ardeleanu
Ziarul BURSA #Companii / 21 aprilie 2016

"Broadhurst" vrea să vândă magazinul "Cocor"

Acţionarii "Cocor" SA (COCR) au fost convocaţi, pe 23 mai, să decidă vânzarea magazinului "Cocor", la solicitarea "Broadhurst Investments Limited", potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Totodată, acţionarii vor discuta contractarea serviciilor unei firme specializate să ofere consultanţă aferentă efectuării vânzării. "Broadhurst Investments Limited" deţine 13,39% din acţiunile COCR.

La finalul anului trecut, centrul comercial "Cocor" a anunţat că a fost chemat în judecată de către Sorin Nicolae Ion Papadat, care a revendicat terenul pe care se află parcarea magazinului.

Compania a înregistrat, anul trecut, un profit net de 1,02 milioane de lei, cu 15,9% mai mare decât în 2014, pe fondul unor afaceri de 12,85 milioane de lei, în scădere cu 1,68% faţă de anul anterior.

La finalul anului trecut, compania avea credite de 12,5 milioane de euro, la BCR, potrivit raportului anual. Cocor şi BCR au convenit, în luna februarie, o prelungire a contractului de creditare, potrivit raportului citat.

Magazinul Cocor a trecut, în urmă cu câţiva ani, printr-o modernizare, care a presupus o investiţie de 24,5 milioane euro, potrivit memorandumului de listare a companiei pe sistemul alternativ de tranzacţionare, în urma desfiinţării Rasdaq.

Astfel, magazinul s-a închis la 1 mai 2008 pentru începerea lucrărilor de demolare, extindere, consolidare şi modernizare şi a fost redeschis la începutul lunii octombrie 2010. Pe lângă consolidarea seismică, lucrările de modernizare au vizat şi mărirea suprafeţei construite de la 14.500 de metri pătraţi la 27.000 de metri pătraţi, în timp ce suprafaţa închiriabilă a crescut de la 6.000 metri pătraţi la 9.700 metri pătraţi.

Cu toate acestea, în 2012, compania Cocor a fost pe punctul să fie executată silit de BCR. Atunci, banca urma să organizeze o licitaţie de vânzare a magazinului, la un preţ de pornire de 134,9 milioane de lei (circa 30 milioane euro).

Ulterior, BCR a aprobat suspendarea procedurii de executare silită a magazinului Cocor şi a eşalonat datoria companiei, care atunci mai avea de plată 16 milioane de euro din creditul de 19 milioane de euro de la BRC.

Potrivit memorandumului citat, "Cocor" avea un plan de dezvoltare pe următorii doi ani care viza, în principal, creşterea gradului de închiriere a centrului la minim 90%, care să conducă la creşterea traficului şi a vizibilităţii Centrului Comercial Cocor în rândul publicului. "În prezent, Cocor SA este în negocieri cu operatori importanţi din piaţa pentru închirierea unor suprafeţe mari în Centrul Comercial Cocor, precum şi pentru dezvoltarea unei strategii privind faţada media, care să conducă la creşterea veniturilor din acest sector, cu minim 30%", conform documentului publicat în iunie 2015.

Reprezentanţii companiei estimau venituri de 420.000 de euro din publicitatea pe faţada media anut trecut, iar pentru anul acesta cifra preconizată urcă la 500.000 de euro. Firma "Cocor" este controlată de fondul de investiţii Broadhurst Investments (13,32%), SIF Transilvania (10,24%), SIF Muntenia (10%), Daniel Stoica (14,66%), Liviu Ursan (14,83%).

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Anul trecut s-a aprobat un program de rascump...acum 4-5 ani sifurile schimbau 10% din magazin la 300 lei...azi...ca si tara...pe tobogan...

    Inainte de investitiile marete, imi faceam cumparaturile de la Unirea si Cocor, aproape in mod egal.

    Dupa investitiile marete, am intrat la Cocor o data, am iesit si nu m-am mai intors niciodata. Conceptul modernizarii este o prostie chiar mai mare decat ce s-a petrecut cu Piata Amzei. Cretinism in stare pura, dar falos si cu pretentii. 

    1. Inteleg ca au zburat si preturile pe masura.

    Cine sa fie asa de zahait sa isi bage bani in asa ceva ?

    Cumperi produsul x care musteste de credit, adica 50-80% pleaca la Bcr din adaos. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb