DUPĂ CE ŞEFUL EMAG A DEVENIT ACŢIONAR MAJORITAR, Societatea "Atelierele Pegas" proiectează construcţia unei fabrici de biciclete pentru 2018

PETRE BARAC
Ziarul BURSA #Companii / 12 octombrie 2015

Societatea "Atelierele Pegas" proiectează construcţia unei fabrici de biciclete pentru 2018

Fondatorul Andrei Botescu: "Nu am renunţat la ideea listării pe AeRO, dar cei de la BVB nu au fost foarte prietenoşi"

"Atelierele Pegas", firma care a relansat brandul de biciclete Pegas, a intrat într-o nouă eră de dezvoltare după ce şeful eMAG, Iulian Stanciu, a devenit acţionar majoritar cu 51,67% din titlurile societăţii, pachetul de acţiuni fiind preluat prin Network One Distribution (NOD), companie specializată în distribuţia locală de echipamente IT&C.

În prezent, NOD deţine opt branduri proprii şi a creat o divizie prin care doreşte să îşi consolideze portofoliul prin preluarea Atelierelor Pegas, potrivit unui comunicat al companiei. Noua divizie are ca obiective dezvoltarea brandurilor proprii, consolidarea şi internaţionalizarea lor, precum şi furnizarea serviciilor de outsourcing în dezvoltarea de produse pentru alţi producători.

Reprezentanţii "Atelierele Pegas" estimează că, în trei ani, vor produce de 10 ori mai multe biciclete decât în prezent, cu vânzări de cinci milioane de euro, propunându-şi să deschidă o facilitate de producţie în ţară.

Fondatorul Andrei Botescu ne-a declarat: "Vorbim de investiţii de trei milioane de euro în următorii trei ani şi încă cinci milioane de euro pentru o fabrică. Ne apucăm de proiect şi estimez că vom începe construcţia la sfârşitul anului 2018".

Domnul Botescu ne-a spus că, în prezent, poartă discuţii privind viitoarea amplasare a fabricii: "Ne-am gândit la câteva locaţii pentru fabrică, dar mai întâi trebuie să vedem unde putem beneficia de anumite facilităţi la nivel local. Una dintre propuneri este amplasarea lângă Zărneşti, în judeţul Braşov. Avem pe listă şi câteva posibilităţi în apropiere de Bucureşti. Probabil că vom construi în afara unui oraş".

Totodată, Andrei Botescu ne-a explicat că Atelierele Pegas nu au renunţat la ideea listării pe platforma AeRO de la Bursa de Valori Bucureşti, pentru a obţine fonduri suplimentare pentru proiectele viitoare.

Domnul Botescu ne-a spus recent că firma avea în plan să se listeze pe AeRo fie printr-un plasament privat, fie prin IPO (n.r. Ofertă Publică Iniţială). În opinia sa, listarea oferă mai multă independenţă decât cooptarea unui acţionar.

"N-am încheiat discuţiile privind listarea pe AeRO. Noi suntem deschişi la colaborare, întrucât este posibil să avem nevoie de mai mulţi bani pentru proiectul cu fabrica, astfel că luăm în calcul să listăm la bursă un pachet de acţiuni", ne-a explicat fondatorul societăţii.

Botescu: "BVB spune că nu am demonstrat nimic din punct de vedere financiar"

Potrivit sursei citate, BVB a transmis Atelierelor Pegas că trebuie să vină cu un proiect mai mare pentru a intra la cota bursei.

"Nu au fost foarte prietenoşi cu noi până acum şi au pus la îndoială potenţialul companiei. Noi suntem un brand naţional cu mare potenţial şi reuşim să entuziasmăm oamenii prin toate regiunile ţării pe unde ajungem, dar BVB spune că încă nu am demonstrat nimic din punct de vedere financiar şi vor să le arătăm cifre", ne-a spus Andrei Botescu.

În prezent, Atelierele Pegas produc 2.500 de biciclete anual, iar compania ţinteşte o creştere de zece ori a volumului de biciclete, până la 25.000 de unităţi pe an şi o cifră de afaceri de cinci milioane de euro.

Andrei Botescu a adăugat: "De când am început afacerea, am vrut să fac din Pegas bicicleta preferată a românilor. Mi-am dat seama că este nevoie de un efort investiţional mare şi de un partener cu experienţă. Împreună cu NOD vom extinde atât gama de biciclete pentru toate palierele de vârstă şi categoriile de produse, cât şi prezenţa brandului la nivel naţional şi internaţional, aşa cum ne-am dorit". Până în prezent, peste 5000 de biciclete din noile colecţii Pegas au ajuns la clienţi din ţară şi din Europa.

Atelierele Pegas a avut vânzări de circa 1.000 de biciclete, în primul semestru din 2015 şi aşteaptă o performanţă cel puţin la fel de bună şi pentru a doua parte a anului, după cum ne-a declarat administratorul societăţii. În 2014, Atelierele Pegas au avut o cifră de afaceri de 250.000 de euro, iar pentru acest an firma şi-a propus să atingă afaceri de jumătate de milion de euro.

În noua structură a acţionariatului, NOD deţine 51,67% din titlurile societăţii, iar Andrei Botescu, fondatorul Atelierelor Pegas, deţine un pachet de 31,67% din acţiuni şi continuă dezvoltarea companiei din poziţia de director general. Restul de 16,66% dintre acţiuni sunt deţinute de Ciprian Frunzeanu (5%), Andrei Marius Alin (5%), Adrian Teaşă (3,33%) şi Alexandru Manda (3,33%).

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. cat mai costa un Pegas cu coarne?

    1. si eu sunt curios

      Și le vând cu prețuri între 1300-1500 lei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb