DUPĂ CE UN ACŢIONAR A SESIZAT INCOMPATIBILITATEA ASF analizează situaţia preşedintelui Directoratului EximAsig, Andrei Răzvan Micu

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 29 iunie 2017

EximBank: "Activitatea Eximasig se derulează legal"

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) analizează situaţia preşedintelui Directoratului EximAsig, Andrei Răzvan Micu, după ce un acţionar i-a transmis, în luna martie, o sesizare privind faptul că acesta este urmarit penal, fiind în incompatibilitate cu funcţia.

Reprezentanţii ASF ne-au transmis: "În acest moment, situaţia domnului Andrei Răzvan Micu face obiectul unui proces de analiză, în cadrul direcţiei de specialitate din cadrul ASF, ale cărui rezultate vor fi făcute publice la momentul adoptării unei decizii".

ASF analizează situaţia de aproximativ trei luni de zile fără nici un rezultat.

Autoritatea a răspuns, pe 19 aprilie, sesizării primite că a întreprins demersuri în acest caz.

Între timp, EximAsig este în curs de trecere la sistemul de conducere unitar, de la cel dualist. Recent, acţionarii au decis ca mandatele Directoratului să fie prelungite până la intrarea în vigoare a noului act constitutiv, privind administarea societăţii, în sistem unitar, respectiv data de 14 august 2017.

Reclamaţia trimisă, în martie, la ASF, arată că Andrei Micu este urmărit penal de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Jusiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, în dosar 61/P/2017, având calitatea de suspect, pentru fapte incompatibile cu funcţia sa.

Reclamaţia atrage atenţia ASF că Micu nu mai îndeplineşte condiţiile de integritate morală, bună reputaţie sau comportament profesional adecvat avute în vedere la aprobarea sa în funcţie, situaţie care conduce la retragerea aprobării sale, conform Regulametului ASF 14/2015.

Reprezentanţii EximBank, acţionarul majoritar al EximAsig ne-au transmis: "Ca urmare a solicitării transmise vă comunicăm că întreaga activitate a EximAsig se derulează cu respectarea în totalitate a prevederilor legale aplicabile. Societatea a finalizat recent procesul de selecţie a membrilor noului Consiliu de Administraţie, proces care, de asemenea, s-a derulat în conformitate cu reglementările în domeniu. Dosarele de candidatură au fost în analiza obiectivă şi imparţială a comisiei de selecţie şi până la o decizie definitivă a organismului de supraveghere în domeniu considerăm că orice alte informaţii apărute în spaţiul public referitor la acest proces sunt pur speculative".

Anul trecut, compania a avut o pierdere de 19.227.319 lei, faţă de 816.547 lei, în 2015, conform datelor de la Ministerul Finanţelor.

EximAsig are de recuperat 34 milioane de lei de la Romcab, intrată în insolvenţă în luna februarie, conform tabelului preliminar al creanţelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb